x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Un popor vinovat

Un popor vinovat

de Marius Tucă    |    28 Sep 2005   •   00:00

E vinovat poporul ala la care au tot facut ei trimitere anul asta, atunci cand era vorba de alegeri anticipate. (…) Poporul era bun atunci, nu era vinovat ca acum, iar cei doi erau gata sa se intoarca la el, sa se abandoneze in bratele lui, cu care sa-i voteze degraba.

Acum stim cine e de vina pentru inundatii. Premierul Tariceanu ne tot bate apropouri de cateva zile, doar-doar o sa intelegem ca poporul e de vina. Poporul care nu vrea sa puna mana sa ridice diguri in ceasul al doisprezecelea, cand e anuntata viitura de la ora exacta, sase trecute fix. Da, e vinovat poporul ala la care au tot facut ei trimitere anul asta, atunci cand era vorba de alegeri anticipate. Ei, bine sau mai degraba ei, foarte rau, de acum inainte n-o sa mai spuna "inapoi la popor!", ci "inapoi popor!". Sau poate ca-n stilul lor de "liserupisti" o sa spuna mult mai direct: "Mars la popor!". Acelasi popor pe care-l uitasera cu desavarsire in goana lor nebuna dupa "ciolan cu putere", felul principal pe lista de la Golden Blitz.

Premierul, va aduceti aminte, o ametea cu demisia si anticipatele, iar presedintele, superior, departe de inundatii, cocotat in dealul Cotrocenilor, ne spunea ceva de unu la suta din suprafata Romaniei. Poporul era bun atunci, nu era vinovat ca acum, iar cei doi erau gata sa se intoarca la el, sa se abandoneze in bratele lui, cu care sa-i voteze degraba.
Doamne, si ce-l mai enerveaza pe Calin Tariceanu Popescu al nostru bastinasii astia care, speriati de moarte, de viitura, cu ajutorul masinilor de pompieri cu sirenele pornite, nu vor sa inalte digurile cat ai zice peste! Dar si mai nervos pe popor e Traian Basescu, nervos pe cetatenii care dau spaga, mita, ciubuc si bacsis, vinovati, la fel de vinovati ca aceia care primesc.

Poporul e de vina inca o data, ca-n fiecare dimineata cand foloseste dusul, apa de la robinet si de la toaleta si se inunda cu aceasta ocazie, singur, ca prostu’. Poporul e vinovat, ei n-au nici o vina ca pretul la benzina este acceptat de posesorii de autovehicule in loc sa boicoteze toate pompele din tara asta. Chiar asa, ce fel de popor e ala care accepta neconditionat toate nedreptatile, toate faradelegile, toate nenorocirile, toate sfidarile si toata batjocura? Un popor vinovat!

×
Subiecte în articol: editorial popor