x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Ura Monicai Macovei naste monstri penali

Ura Monicai Macovei naste monstri penali

de Ion Cristoiu    |    19 Noi 2005   •   00:00

Fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti, Maria Huza, are multe pacate.

Fosta presedinta a Tribunalului Bucuresti, Maria Huza, are multe pacate.

Pacatele omului vor fi platite pe Lumea Cealalta, unde, drept pedeapsa, cativa negrisori cu coarne si cornite o vor intoarce cu lopatica in cazanul cu smoala clocotind, repartizat de pe acum de Marele Judecator din ceruri.

Pacatele sefului de tribunal vor fi platite in posteritate, cand istoria Justitiei din Romania o va consemna la presedinti de tribunale abuzivi.

Din nefericire, pentru ea si pentru Justitia de azi, imbracata in minijupa portocalie, sa placa Marelui Barbat de la Cotroceni, Maria Huza are trei pacate pentru care plateste pe lumea asta:
  • 1. e femeie;
  • 2. e prietena cu fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu;
  • 3. e membra a Consiliului Superior al Magistraturii.

    Nu atat de multe ca pacatele pentru care i-a atras mania lui Dumnezeu.

    Suficiente insa pentru a-i atrage mania Monicai Macovei.

    Aceasta deoarece Monica Macovei, protapita in fotoliul de ministru al Justitiei de Basescu drept bacsis pentru contributia APADOR-CH la campania electorala prezidentiala, si-a inchinat viata-i vremelnica de stab urmatoarelor marete teluri:
  • a) sa prigoneasca alte femei din justitia romana, in care, daca ar fi dupa ea, ar trebui sa lucreze doar barbati (neinsurati);
  • b) s-o sicaneze pana-n panzele albe pe fosta ministra a Justitiei Rodica Stanoiu, si ea femeie;
  • c) sa-i inlocuiasca pe actualii membri ai CSM cu oamenii sai de casa.

    Urmare a acestei situatii, Mariei Huza i s-a copt un dosar de coruptie.

    Dupa reteta deja verificata de Bucatareasa Justitiei romanesti de azi, priceputa la trimiterea in judecata de pe vremea cand era procuroarea regimului Ceausescu.

    Reteta e simpla:

    Se ia un pretext ca, de exemplu, obtinerea unei case in Bucuresti de catre Maria Huza, transferata in Capitala din provincie.

    Se remite apoi pretextul unui om de-al sau din PNA. Daca omul respectiv are o tresarire de verticalitate, prin care se deosebeste de rama, are toate sansele sa zboare din DNA, cum s-a intamplat cu generalul Ion Panaitescu, un procuror caruia Monica Macovei i-a trimis personal un denunt ce o implica pe Rodica Stanoiu.

    Se apeleaza la amicii (barbati) din presa portocalie.

    Oameni amabili cu amica lor, acestia publica in ziarele pe care le scot cu banii unor insi corupti ce-ar trebui sa fie subiect de ancheta DNA, stirea ca Maria Huza e urmarita penal.

    Desi secrete, documentele anchetei sunt tiparite cu huietul tipic presei de santaj.

    Se cere suspendarea Mariei Huza din Consiliul Superior al Magistraturii, pe motiv ca e anchetata penal.

    E o reteta - repet - adusa de Monica Macovei din regimul Ceausescu si din regimul Iliescu in regimul lui Traian Basescu, cel care se jura in campania electorala ca, odata ajuns presedinte, se va pune capat sistemului ticalosit de hartuire a adversarilor politici.

    La Sinteza zilei de pe Antena 3, joi seara, Maria Huza a prezentat documentele asa-zisei anchete penale.

    Pana si un ageamiu intr-ale Dreptului ramane perplex la acrobatia prin care procurorii Monicai Macovei vor s-o scoata pe judecatoare drept mare corupta: invocarea aiurea a unor articole de lege, acuzatii de acordare de credite cu incalcarea legii aduse unei persoane care n-a avut cum acorda credit, deoarece e judecatoare, si nu functionar de banca.

    Din punct de vedere moral, poate ca Maria Huza nu trebuia sa obtina un apartament in Bucuresti. Una e insa planul moral si alta planul juridic. Cineva poate fi condamnat pentru o fapta in plan moral. Nu e obligatoriu insa ca pentru aceasta fapta sa fie condamnat si penal.

    Desigur, ajuns in instanta, dosarul Mariei Huza va fi respins si daca judecatorul ar fi detasat din Congo special pentru acest proces.

    Monica Macovei stie asta. Pentru manevra de procuror ceausist pusa la cale impotriva dusmancei sale, nu procesul conteaza.

    Conteaza mediatizarea Mariei Huza ca fiind anchetata de DNA.
  • ×
    Subiecte în articol: editorial macovei huza