x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Va ieși iar cum vor românii!

Va ieși iar cum vor românii!

de Ştefan Mitroi    |    11 Noi 2014   •   17:26

Ce este viața politică românească?
Un cartier de blocuri rusești presărat cu tarabe doldora de mărfuri americane. Precupețele sunt locale, d-ale noastre, ca și vorbele ce le ies din gură. Ca din gura de metrou, parcă, întrucât inundă străzile când țâșnesc afară, n-ai unde să fugi din calea lor, te găsesc peste tot, trăgându-te de mânecă, gudurându-se la picioarele tale, îndrugându-ți verzi și uscate, încercând să-ți intre pe sub piele, călcându-te pe bombeuri și chiar pe nervi, în cele din urmă. Mai că-ți vină să te iei singur de mână și să fugi, cu tot ce însemni tu, într-o altă viață. În care, însă? Că asta e unica pe care o ai la îndemână pe lumea aceasta. Ea și țara. În orice altă țară ai fugi, tot de aici rămâi. Îți rămân, mai precis, prostul de suflet și fraiera de conștiință.

Ce este o campanie electorală?
Venirea circului în mahalaua de mai sus. A circurilor, mai exact, că sunt mai multe corturi întinse. Care cu dresură de roni! Care cu femeia blondă ce nu poate fi pusă în cătușe! Care cu femeia brunetă ce-i pune pe toți în cătușe! Care cu cu autostrăzile scoase din joben! Care cu zidul morții... mă-tii! Că se vorbește ca la ușa cortului. D-aia și este atât de frumos circul și stau atât de mulți curioși cu mâna întinsă după un bilet de favoare!

Ce sunt alegerile pentru funcția de președinte?
Un lift ce te duce în doar câteva săptămâni până sus, la etajul cel mai înalt al puterii. Totul e să n-ai klaustrofobie. E bine de știut însă că ai voie să iei cu tine în lift și nevasta, și socrul. Și să-l chemi pe ăla cu flacăra viorie, ca să țină cât mai departe de tine duhurile rele, DNAu băgat pe toți în sperieți.

Ce este victoria în alegeri?
Rămânerea unui singur cort din două. Cel trimis de americani cu învoirea Moscovei care a luat în prealabil acceptul Angelei Merkel. Spre bucuria românilor! A ieșit încă o dată cum au vrut ei! Așa că, muzica! Și multe, cât mai mai multe tăvi cu minciunele!

×