x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vai de Cucul vostru!

Vai de Cucul vostru!

de Radu Tudor    |    15 Mar 2019   •   20:48
Vai de Cucul vostru!

Sunt deja ani buni de cand in fiecare zi, la Antena 3, subliniez nevoia disperata a Romaniei de autostrazi si cai ferate moderne.

Am dedicat sute de ore de emisie subiectului autostrazi, in 10 ani. Poate prin demersul meu am reusit sa trezesc si eu apetitul concetatenilor mei pentru a-si spune oful in gura mare, pentru a protesta.

Am criticat si critic in continuare toate guvernele incapabile sa ofere o infrastructura rutiera moderna unei Romanii pe care pretind ca o pretuiesc.

Am vorbit despre cei 10000 de romani care au murit in ultimii 5 ani pe soselele arhaice din tara noastra. Media deceselor e 2000 pe an. Am vorbit si despre cei peste 300000 de raniti in accidente.

Am vorbit si despre cele 20 de miliarde de euro trecute prin conturile CNAIR timp de 10 ani fara sa apara vreo autostrada ! 20 de miliarde de euro !

Am facut emisiuni cu sefi de la transporturi, sefi de partide, premieri. Degeaba, eu vorbesc, eu aud. Sunt surzi si incapabili sa inteleaga care este nevoia urgenta a economiei romanesti, a cetatenilor acestei tari satui sa stea mii de ore din viata lor, bara la bara, pe sosele.

Am explicat care este impactul imediat asupra economiei atunci cand o autostrada traverseaza o anumita regiune. Cum cresc afacerile, cu circula marfurile, cum apar locuri de munca.

Am vorbit si despre ruptura extrem de periculoasa intre regiunile istorice romanesti Banat, Transilvania, Muntenia, Moldova, Dobrogea. Cine sa inteleaga? #vaidecuculvostru !

In ziua acestui protest de 15 minute, strig alaturi de toti disperatii acestei Romanii umilite : #sieu, #vreauautostrazi !

PS : Salut atitudinea lui Calin Popescu Tariceanu de solidarizare cu mesajul #sieu. Regret faptul ca nici acum, in al 12 lea ceas, Liviu Dragnea n-a inteles aceasta uriasa nevoie a Romaniei, ironizand ieftin si jignind pe cei care asteapta de 30 de ani o infrastructura asa cum merita aceasta tara europeana

Sursa  radu-tudor.ro.

×