x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Valentin Stan: Unii "crede" că Rusia s-a bătut singură

Valentin Stan: Unii "crede" că Rusia s-a bătut singură

de Valentin Stan    |    20 Sep 2008   •   00:00
Valentin Stan: Unii "crede" că Rusia s-a bătut singură

Voi, care publicaţi ditamai textul de imbecilităţi din The Independent (dreptul vostru)? Cum, adică? "Susţinem Georgia, dar Rusia este o realitate"!



Voi, care publicaţi ditamai textul de imbecilităţi din The Independent (dreptul vostru)? Cum, adică? "Susţinem Georgia, dar Rusia este o realitate"!

Mulţi dintre jurnaliştii noştri, dublaţi de minţile încremenite în proiecţia "NATO-istă" imobilă şi patetică a diriguitorilor români, dar fără legătură cu politica reală a Alianţei, au văzut în evenimentele din Caucaz un fel de înfrîngere a Rusiei. Asta, deşi Federaţia zdrobise Georgia ca pe o căpşună. Iniţial, o liotă de "specialişti" preziceau dezastrul investiţional de pe piaţa rusească! "Aţi văzut? Ce v-am zis eu, se dărîmă Rusia", clamau aceştia. între timp, în loc să se dărîme Rusia, a dat faliment Lehman Brothers, a fost vîndută Merrill Lynch, iar prăbuşirea cotaţiei AIG a dus Bursa din New York la un pas de a se întîlni cu Joe Black din "Meet Joe Black"!

Oops! Păi, nu murea Rusia? Ba da, ba da! Ce, bursa din Moscova nu a trebuit suspendată? Uite, de pildă, "specialiştii" de la Adevărul preiau inepţiile din The Independent, care anunţă emfatic că "Moscova s-a ales cu mai multe pagube decît adversara ei. Prima chestiune, crucială, e că Rusia a pierdut războiul de PR (...) Nici serviciile secrete ruse nu au fost la înălţime!". Articolul se numeşte "Rusia s-a învins singură" (19 septembrie). What? Măi, copii de trupă, ia uitaţi-vă voi pe discursul Secretarului General NATO, Scheffer, de la Universitatea din Tbilisi, pe 16 septembrie!

Cică, ambasadorii NATO se duseseră acolo în semn de solidaritate cu Georgia! Ce zice Scheffer, după ce condamnă el toate alea, invazia rusească, folosirea forţei disproporţionate, recunoaşterea independenţei pentru Osetia de Sud şi Abhazia? "NATO va continua să stea alături de Georgia, dar nici nu va închide uşile pentru Rusia. Căci, asta n-ar fi ceea ce trebuie făcut şi nici n-ar fi în interesul nostru. Rusia este o realitate, pe care nu o putem ignora şi nu vrem să o ignorăm. Nici nu suntem noi în poziţia de a pedepsi Rusia"! Măi, băieţi, care publicaţi ditamai textul de imbecilităţi din The Independent (dreptul vostru)? Cum, adică? "Susţinem Georgia, dar Rusia este o realitate"! Ha, ha, ha! Aaaa, m-am prins! "Rusia s-a învins singură"! Ce mai zice Scheffer?

Cică, "în cele din urmă, Georgia şi Rusia vor trebui să coexiste"! Păi, nu pierduse Rusia războiul de PR? Rusia aia, autoritară şi agresivă, despre care povesteşte Rice, într-o ripostă verbală "devastatoare", mai deunăzi? Dar Georgia cum e? Păi, zice Scheffer, care nu deschide gura nici în somn fără aprobarea SUA: "Dacă e să fiu sincer, Georgia are mai mult de făcut pentru a îndeplini standardele democratice ale NATO în întregime!".

Cum? Scheffer vorbeşte de democraţie, nu de standarde economice sau militare? Şi dă şi exemple referitoare la ce nu are încă Georgia: "Ca exemplu, în acest sens, să menţionăm organizarea şi desfăşurarea alegerilor, o presă independentă şi nepărtinitoare şi un dialog matur, constructiv, între guvern şi opoziţie!". Păi, dragii mei, cine n-are chestiile astea e o dictatură nenorocită, by the book! Cum, asta le spune Scheffer în faţă? E clar, băieţi de la Adevărul: "Rusia s-a bătut singură"! By the way! Pe voi cine v-a bătut... în cap?

×
Subiecte în articol: editorial Rusia georg