x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vela a pierdut șirul guvernării: nu mai știe că e ministru din 4 noiembrie 2019

Vela a pierdut șirul guvernării: nu mai știe că e ministru din 4 noiembrie 2019

de Dan Constantin    |    26 Mai 2020   •   16:57
Vela a pierdut șirul guvernării: nu mai știe că e ministru din 4 noiembrie 2019

Cabinetul Orban a depus jurământul în 4 noiembrie 2019. Un membru important al guvernului, chiar cel mai important în administrarea stării de urgență, nu mai știe de când se află în postura această postură de responsabilitate. În răspunsul la moțiune simplă de cenzură din Parlament care îl vizează, el a afirmat că „PSD  nu a pregătit țara pentru pandemie”. El adaugă, ca argument că Dăncilă fusese avertizată de riscul unei epidemii.

 Dacă a fost instalat în 4 noiembrie 2019 ce măsuri a luat Vela să recupereze  acțiunile de pregătire a pandemiei care nu  fusese declarată? NICI UNA, PENTRU CĂ NIMENI NU AVEA ÎN EUROPA UN CAZ DE CORONAVIRUS.

 În 15 februarie 2020, premierul ORBAN participă la Conferința pentru Securitate de la Munchen, unde , DIRECTORUL GENERAL AL OMS AVERTIZEAZĂ LIDERII LUMII ASUPRA PERICOLULUI INFECȚIEI CU COVID 19 LA SCARĂ PLANETARĂ.

Ce a făcut guvernul după 15 februarie 2020? Nici după apariția primelor cazuri de infecții coronavirus nu s-a dat alarma epidemiologică. Președintele Iohannis și Orban, o țineau una și bună cu alegerile anticipate  chiar și cu trei zile înainte de declararea stării de urgență, LA JUMĂTATEA LUNII MARTIE.

 Așadar, puțină memorie nu strică, domn ministru! Guvernul liberal a pierdut nu zile, ci luni în care putea pregăti „invazia COVID-19”. DE CE N-A FĂCUT-O ? Neștiință, incompetență, neglijență,sau interese ascunse... Starea de urgență permite, care va să zică și multe afaceri mai puțin controlate... 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela coronavirus moţiune