x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Viata dubla a unui golgheter

Viata dubla a unui golgheter

de Tudor Octavian    |    18 Iul 2005   •   00:00

Batrane, i-a zis reporterul special Gutu sefului sectiei Sport a ziarului, m-as duce la Sacele. As face un interviu cu baiatul ala care da gol la fiecare meci si nu vede nimeni cat de bun e.

Batrane, i-a zis reporterul special Gutu sefului sectiei Sport a ziarului, m-as duce la Sacele. As face un interviu cu baiatul ala care da gol la fiecare meci si nu vede nimeni cat de bun e.

Du-te, a raspuns seful, uitandu-se la Gutu ca la unul care o cauta cu lumanarea si, in sfarsit, o gasise, dar n-o sa-ti fie usor. E un pusti foarte destept.

Cat de destept?, s-a mirat Gutu, stiind ce stia toata lumea, ca pe fotbalisti nu-i da niciodata istetimea afara din casa. Nu-i doar inteligent, a zis seful, ci si cult. Atat de cult, incat o sa-ti dai imediat seama ce prost esti tu, Gutule. Interesandu-se la colegi, reporterul special Gutu a aflat ca, intr-adevar, exista undeva in Romania un centru inaintas care nu numai ca citea o groaza de carti, dar le si intelegea.

Omul are abonament la concertele de vineri de la Ateneu, scrie articole in reviste nemtesti, l-a lamurit colegul Minea, si-a luat doctoratul in estetica la 17 ani, ce interviu sa-i iei tu lui?! Stai bre, Mineo, s-a mirat din nou Gutu, de data asta fara surasul acela superior cu care ascultase lamuririle sefului, ce treaba avem noi cu Ateneul si alte chestii. Omul da gol, discutam despre fotbal.

Hei Gutu-Matu, l-a luat si Bibi Stanciu, chiar nu stii cum devine cazul? Stie toata Europa, iar tu, care esti platit sa afli primul, habar n-ai! Ce, n-am fi tabarat noi pe el pana acum? Te asteptam pe tine, sa te faci de ras? Ce dialog o sa ai matale cu un tip care vorbeste sapte limbi, si persana pe deasupra? Si ce daca joaca fotbal? Are si el o goanga.

Bai fraierilor, s-a enervat Gutu, ori e destept, ori e fotbalist? Minea l-a luat deoparte pe Gutu, ca si cum nu mai suporta sa-l vada rostind cu atata candoare numai ineptii de colectie, si l-a sfatuit s-o lase mai moale. Nu te baga, Gutule, ca nu-i treaba noastra. Ne da familia in judecata. Cum o sa scriem noi ca-i fotbalist in Divizia C, cand trag aia de la Harvard de el de trei ani? E cerut si de Universitatea din Berlin, rusii, si ei, il fac sef de catedra la Lomonosov, Sorbona ii tine postul liber si trateaza direct cu guvernul. O rusine nationala! In loc sa fim si noi cineva, sa intram pe usa din fata in Europa, el vrea sa fie golgheter la Cimentul. Nu-i pasa nici de Harvard, nici de Lomonosov, tot ce vrea e sa intre cu echipa in Divizia B. Nu da intervuri, fiindca n-au sanse la promovare si ii e rusine.

Nu pricep, a zis Gutu, iar pe fata lui se vedea cat de prost putea sa fie cand se baga in treburi care nu-l priveau, e cel mai bun din tara si noi ne facem ca nu vedem?

Gutule!, a racnit seful sectiei, agasat de insistentele reporterului special, mai, umbli sa-mi strici redactia? Daca esti atat de viteaz, de ce nu te duci la presedintele Academiei, ca si el e campion la table. N-are voie omul sa dea nitel pe de laturi si voi, gata, sa-l faceti de ras. Lasa naibii Cimentul in pace. Mai joaca baiatul un an, doi, isi face damblaua, pe urma il iau aia din California si se termina balciul, poate echipa sa respire, sa dea interviuri, sa se remarce. Ca destul ii face de ras in Sacele cu Ateneul lui.

×
Subiecte în articol: editorial gutu