x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Victor Ponta, pe cale să devină o problemă de „securitate naţională”?

Victor Ponta, pe cale să devină o problemă de „securitate naţională”?

de Ilan Laufer    |    13 Aug 2015   •   07:33

Una dintre cele mai disputate teme în această perioadă este rămânerea lui Victor Ponta în fruntea Executivului, temă în jurul careia s-a creat un adevărat tam-tam în spaţiul public. Eu ştiam că într-un stat de drept există anumite mecanisme de numire sau demitere a unui Executiv, iar în acest caz este rolul exclusiv al Parlamentului României.

În ciuda faptului că există o presiune evidentă asupra lui Victor Ponta de a demisiona, acesta a decis să rămână pe poziţii invocând cele mai sus menţionate. Totuşi, se pare că presiunea pentru demiterea lui Ponta vine şi din afara graniţelor României, adică din partea partenerilor noștri euro-atlantici, care, din câte înțeleg, sunt cei care dictează într-o anumită măsură strategia şi priorităţile în ceea ce priveşte securitatea naţională. La ora actuală, în Parlamentul României sunt două majorităţi, una care îl susţine pe Victor Ponta şi Guvernul acestuia, și una care îl susţine pe preşedintele Iohannis şi strategia naţională de securitate a acestuia.

Trecând printr-un filtru simplu toate aceste elemente, ne putem pune o singura întrebare: Victor Ponta e pe cale să devină o problemă de „securitate naţională” ?
 

×