x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Victoria sinucigaşă a Oţelului

Victoria sinucigaşă a Oţelului

de Dan Dumitrescu    |    11 Mar 2010   •   00:00

Victoria Oţelului Galaţi împotriva clujenilor a-ntors CFR-ul din drumul spre osânză. Rezultatul meciului nu s-a potrivit întocmai cu opţiunile majoritare de pe la casele de pariuri. Dar nici nu are cumva caratele vreunei surprize care să ne dea pe spate.

A fost acolo, între ape. Cu toate acestea, conjunctura aşază victoria Galaţiului împotriva clujenilor printre cele mai curveşti întâmplări de care ar fi putut avea parte acest campionat încruntat până la grimasă.
Surprize autentice a oferit, în debutul acestui retur, Ceahlăul. Corecţia pe care trupa lui Pinalti a aplicat-o, pe rând, Stelei şi lui Dinamo are tot ce-i trebuie pentru a-i scoate din minţi pe calculagiii fotbalului, pe nostalgicii cooperativizării.

Cu toate acestea, bastârca proptită de moldoveni în ţeasta gradaţilor a fost destul de puţin vorbită. A rămas în umbra impactului vulgar creat de rezultatul de la Galaţi, un rezultat cu mult mai parşiv decât pare el la prima vedere. Pentru că, în timp ce reuşitele moldovenilor reprezintă doar o frecţie cu efect local şi repede trecător, victoria gălăţenilor scoate din repeten-ţie o întreagă adunătură de şchiopi.

Unirea Urziceni, Steaua, Politehnica Timişoara şi Dinamo profită mai abitir decât Oţelul de stoparea CFR-ului. Şi profită în linişte. Spre deosebire de gălăţeni. Cărora reuşita le aduce, ce-i drept, trei puncte, dar îi încarcă şi de Doamne-ajută. Unirea Urziceni, Steaua, Politehnica Timişoara şi Dinamo au mai tras o gură de aer şi reiau cursa de urmărire a liderului fără handicapul paşilor greşiţi comişi pe proprie răspundere. Oţelul Galaţi, în schimb, trebuie să deconteze suspiciuni adânc înrădăcinate în folclor.

Clevetitorii acreditaseră, după cum am mai spus, ideea că Marius Stan se va îndoi în faţa clujenilor pentru a-şi mai drege sărăcia. Dacă Oţelul ar fi pierdut, chiar şi pe bune, docţii acestei zvonistici ar fi grohăit de presupusă competenţă. Nu le-ai fi scos ideea blatului din cap nici cu 1.000 de vidanje. De fapt, nici argumentul realităţii deja împlinite nu-i descumpăneşte prea tare. Metastazicii blatului susţin că au greşit doar la un colţ şi dezvoltă alte scenarii. Zic ei că Oţelul şi Marius Stan nu au câştigat cele trei puncte pentru folosinţă proprie.

Că le-au luat doar pentru ca într-una dintre etapele viitoare să le ducă fie la Steaua, fie la Dinamo. Trecem peste faptul că un asemenea scenariu se constituie în elogiu suprem adus Oţelului. Echipă bănuită astfel că, dacă vrea, poate câştiga orice meci din campionat, indiferent de adversar.

Beleaua e alta. După victoria cu CFR, Oţelul este obligată să câştige toate meciurile pe care le mai are de jucat în acest campionat. Altfel, orice eşec nu va fi decât dovada, dovada clară şi indubitabilă a faptului că prezicătorii avortaţi de mama Omida în fotbal au întotdeauna dreptate.

×
Subiecte în articol: editorial