x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Visul cu ochii deschişi.

Visul cu ochii deschişi.

de Maria Timuc    |    17 Mai 2011   •   21:00

Jose Silva a descoperit o metoda de co­nectare a creierului uman la nivelul alfa, care foloseste emisfera cerebrala dreapta si face legatura creierului nos­tru cu lumea nonmateriala. Metoda a fost data publicitatii pentru pri­ma oara in anul 1966, iar astazi este fo­losita de mii de oameni in toata lu­mea. In viata de zi cu zi, in stare obis­nui­ta de veghe, creierul functioneaza pe undele cerebrale beta, aflate in con­tact cu emisfera cerebrala stanga si logica lumii materiale. Jose Silva sus­tine ca 'frecventa ideala pentru a gandi apare in centrul spectrului de frec­venta al creierului, la 10 cicluri pe se­cunda, pe care oamenii de stiinta il nu­mesc nivelul alfa' (n.n. – gandirea in lumea fizica inseamna o frecventa a creierului de aproximativ 20 de ci­cluri pe secunda), dupa cum citim in cartea 'Gaseste ajutor in tine insuti'; Jose Silva cu dr Robert B. Stone.

Jose Silva a descoperit ca oamenii de succes au abilitatea extraordinara na­tiva de a functiona pe nivelul alfa. Toti oamenii pot accesa insa acest nivel (tocmai asta face metoda Silva, ne invata cum sa accesam in mod constient nivelul alfa) si, ocazional, cu totii atingem frecventa ideala a cre­ierului, dar fara a fi constienti. Lu­mea obstacolelor, a suferintei de ne­de­pasit, lumea materiala, impregnata cu impresii negative, cu logica apa­rent de nezdruncinat a lumii palpabile, specifice emisferei stangi a cre­ie­rului, nu este o lume insurmon­ta­bi­la, in care omul este condamnat la li­mitare si la nefericire, spune Jose Silva. Secretul pare a se ascunde chiar in creierul nostru, care – in stare de re­laxare si centrare, cand func­tio­nea­za la frecventa de 10 cicluri pe se­cunda, are acces la Inteligenta Uni­ver­sala. Pe nivelul alfa, creierul des­co­pera existenta lumii nonfizice, lu­mea fara timp si spatiu, lumea in­tui­tiei, a solutiilor corecte, a adevarului si a frumusetii, a inspiratiei si a iubirii. A avea succes, a avea noroc, a fi inspirat, a gandi pozitiv, a sti – pur si simplu – ce anume sa faci intr-o situatie, fara sa fii blocat de cunoscutele re­plici logice ale emisferei cerbrale stangi (adica 'asta nu se poate, nu are cum sa fie real, nu poti sa faci cutare lucru, esti incapabil sau n-ai nici o sansa') in­seamna a-ti pune creierul pe frecventa alfa a lumii nonmateriale, unde totul este posibil.

Asadar, norocul nu este o intamplare, nici succesul nu-i un efect obli­ga­toriu al muncii grele. In creierul omu­lui pare a se ascunde taina, nu pentru ca in creier s-ar afla ea, cat pen­tru ca acest minunat instrument al existentei noastre este antena de le­ga­tura cu puterea divina, cu in­te­li­genta universala, cu sursa infinita a vietii. Metoda propusa de Jose Silva pentru intrarea noastra in alfa are la baza relaxarea si imaginatia. Este un fel in care invatam sa visam cu ochii des­chisi. Invatam ca visul nostru conteaza si invatam ca imaginatia este o putere creatoare. Noi visam oricum, fie cu ochii inchisi sau cu ei deschisi. Noi folosim imaginatia oricum, nu­mai ca o facem adesea distructiv, in­cons­tient, convinsi de faptul ca ceea ce gandim si ne imaginam, ceea ce vi­sam ca se intampla ramane ascuns in noi.

Jose Silva ne spune insa ca vi­se­le noastre se intrupeaza. Visele noas­tre prind viata, iar atunci cand vi­sam ceea ce vrem, ceea ce ne place, ceea ce asteptam sa fie primim un aju­tor fantastic din lumea nonfizica sub forma coincidentelor si al surpri­ze­lor. Intelegand fundamentul nonfi­zic al experientei, acceptand puterea noastra de a ne schimba visul urat cu unul ce ne ajuta si ne implineste, vom ob­serva rapid ca noi visam lucrurile si 'Cineva' de dincolo de noi le face prin oameni, cum le face si prin noi in­sine. Nu suntem singuri in aceasta via­ta, asa cum tindem sa credem atunci cand gandim cu emisfera stan­ga, nu suntem abandonati intr-o lume stram­ba si plina de suferinta. Este ne­ce­sar doar sa ne orientam antena cre­ie­rului pe nivelul alfa si atunci, spune Jose Silva, 'vom primi ajutor de pe ce­la­lalt nivel'.

Sa ne imaginam corpul vindecat daca el este bolnav; daca avem nevoie sa fim mai supli, atunci sa ne imaginam supletea corpului, fara a repeta continuu ceea ce spune emis­fera stanga; 'Esti bolnav, esti gras, esti urat, nu se poate sa se schim­be ceva'! Sa visam ca suntem mai buni si sa visam lumea din jurul nostru asa cum ne dorim sa fie ea. Su­fe­rin­ta, durerea, ura, razboiul, conflictul, drama lumii ar putea fi creatii ale imaginatiei noastre, folosita in mod inconstient. Daca-i asa, sa ne intindem antenele creierului catre relaxare si visare constienta, caci in vis se arun­ca samanta, iar in experienta vie­­tii creste ceea ce am plantat in vi­sul cu ochii deschisi.

×
Subiecte în articol: editorial