x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Zahăr ars cu susan

Zahăr ars cu susan

de Roxana Roseti    |    22 Feb 2009   •   00:00

Zilnic în metroul din New York se află marii "jucători" de pe Wall Street. Se îndreaptă spre locurile lor de muncă. De obicei ajung la birou la ora 7:00 dimineaţa, deşi programul începe de la ora 9:00.



Îşi mai aranjează hârtiile, şi dacă aruncă o privire pe fereastră îl pot vedea pe Sumner Redstone, 85 de ani, unul dintre cei mai puternici moguli americani, cum merge pe jos spre birou (gurile rele spun că în drum îşi ia de la o mică locaţie cu delicatese zahăr ars cu susan). Sunt aceşti oameni altruişti? Potrivit concluziilor unui studiu realizat în SUA, cei care vor să obţină satisfacţii în munca depusă trebuie să se orienteze către profesii altruiste. Iată însă că, la celălalt pol apare situaţia de "Job burnout" (în traducere liberă - "când munca dă pe-afară"). Termenul aparţine, bineînţeles, tot americanilor, iar Audrey L. Canaff, profesor-asistent al unui program de consiliere din cadrul University of Tennessee at Chattanooga, explică - după cum veţi vedea în pagina 32, acest "sindrom" modern. Audrey L. Canaff face o listă de zece întrebări pe care ar trebui să şi le pună angajaţii, iar dacă răspunsul este "da" la cel puţin cinci dintre întrebări, angajatul suferă de extenuare la locul de muncă, adică l-a asediat deja situaţia de "Job burnout". "Este sfârşitul lumii?", se întreabă specialiştii. Răspunsul îl dau tot ei: "Nu, dar imediat ce apare este bine să facem un pas înapoi, să  conştientizăm ceea ce este bine pentru noi şi să ne recuperăm acel sentiment de well-being". Adică acea stare de bine pe care ţi-o poate da chiar şi un zahăr ars cu susan.

×
Subiecte în articol: editorial