x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Anghel Iordănescu - Las opinia publică să mă judece

EURO 2016: Anghel Iordănescu - Las opinia publică să mă judece

20 Iun 2016   •   06:09
EURO 2016: Anghel Iordănescu - Las opinia publică să mă judece
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, duminică seara, la Lyon, după eșecul cu Albania (0-1) și eliminarea de la EURO 2016, că lasă opinia publică să îl judece pentru contraperformanța sa.

''Am făcut un meci bun cu Franța, am avut momente bune cu Elveția și am pierdut cu Albania. Las opinia publică să mă judece'', a spus Iordănescu, autorul celei mai mari performanțe din istoria naționalei, sferturi de finală la Cupa Mondială din 1994 și desemnat antrenorul secolului XX în România.

''Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. O înfrângere e o înfrângere. Am avut foarte multe momente bune, am început bine, am controlat jocul, dar am avut neșansa să luăm gol la o greșeală a apărării. Am fost din nou în joc în repriza a doua, am încercat să ne impunem stilul printr-o posesie prelungită. Dacă marcam am încrederea că meciul lua o altă turnură'', a explicat Iordănescu eșecul cu Albania, primul suferit de România după 68 de ani.

Legat de viitorul său la echipa națională, selecționerul a fost laconic: ''Întrebați-l pe președintele (FRF, n. red.) Răzvan Burleanu dacă voi continua''.

Iordănescu a ținut să sublinieze că Albania este o echipă care a crescut mult în ultimii ani: ''Albania nu mai e echipa de pe vremea mea, a lui Florea Dumitrache, a lui Cornel Dinu. Din lotul Albaniei 21 de jucători evoluează în străinătate, în timp ce băieții noștri au probleme la echipele lor de club''.

''În multe momente meritam să ne calificăm, în altele nu. Cât timp nu ai obținut nicio victorie, e greu să spui că meriți să te califici'', a precizat Iordănescu.

''Am spus că e meciul unei generații. O victorie și o calificare ar fi împlinit această generație, care a făcut tot ce a stat în putință pentru calificare. Îmi e greu să le reproșez băieților că nu și-au dorit să câștige'', a menționat selecționerul, pentru care meciul cu Albania a fost cu numărul 100 pe banca tehnică a naționalei României.

Tehnicianul a ținut să reamintească ziua dificilă pe care a avut-o naționala României, sâmbătă, cu deplasarea de la Paris, schimbările de program, conferință și antrenamente. ''Am luat cina la ora 22,30, anormal pentru o echipă de performanță'', consideră Iordănescu.

Anghel Iordănescu a precizat că nu l-a titularizat pe Sânmărtean deoarece are 36 de ani, ''el poate ajuta, dar e mai greu să și înceapă meciul, mai ales unul în condiții de angajament''.

Tricolori au avut destule lovituri libere, însă nefructificate, fapt pentru care Iordănescu a menționat: ''Înaintea fiecărui joc facem două antrenamente numai pe faze fixe, apărare și atac''.

Iordănescu le-a dat credit suporterilor albanezi, care și-au susținut cu ardoare echipa: ''Au fost 40.000 de albanezi, care au creat o atmosferă fantastică și au împins echipa Albaniei de la spate, i-au dat forță să marcheze''.

Naționala de fotbal a României a fost învinsă de formația Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Stade de Lyon, în Grupa A la EURO 2016 și a părăsit competiția după ce a terminat pe ultimul loc în grupă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: anghel iordanescu