x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016. Cel puţin două atentate au fost dejucate în Franţa

EURO 2016. Cel puţin două atentate au fost dejucate în Franţa

18 Iul 2016   •   16:05
EURO 2016. Cel puţin două atentate au fost dejucate în Franţa

Cel puţin două atentate au fost dejucate în Franţa în timpul Campionatului European de fotbal 2016, care a avut loc în această ţară între 10 iunie şi 10 iulie, informează cotidianul L'Opinion.

Unul dintre atentate ar fi urmat să aibă loc în seara finalei dintre Portugalia şi Franţa (1-0 după prelungiri), scrie L'Opinion, care evocă o alertă provenind din străinătate.

"Dacă până la urmă au eşuat, asta nu se datorează faptului că (teroriştii) nu au încercat", a declarat o sursă apropiată de acest doar.

Pe 16 iulie, la încheierea unui Consiliu de miniştri consacrat atacului terorist de la Nisa, ministrul francez de Bernard Cazeneuve a dezvăluit că recent au fost dejucate 16 atentate, relatează presa din Hexagon. Cazeneuve a evidenţiat acţiunile desfăşurate de serviciile de informaţii, care "au dus, de la începutul anului, la arestarea a 160 de indivizi, implicaţi de aproape sau de departe în activităţi cu caracter terorist şi la evitarea unui număr semnificativ de atentate, dintre care, dacă noi n-am fi avut această acţiune, unele ar fi putut fi comise în timpul EURO 2016".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2016 franta atentate dejucate