x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016. Cristiano Ronaldo: "Am visat mereu să cuceresc un trofeu cu Portugalia''

EURO 2016. Cristiano Ronaldo: "Am visat mereu să cuceresc un trofeu cu Portugalia''

07 Iul 2016   •   09:13
EURO 2016. Cristiano Ronaldo: "Am visat mereu să cuceresc un trofeu cu Portugalia''

"Am visat mereu să cuceresc un trofeu cu Portugalia, iar acum suntem pe cale să reuşim acest lucru", a declarat atacantul Cristiano Ronaldo după victoria selecţionatei lusitane în faţa reprezentativei Ţării Galilor (2-0), miercuri seara la Lyon, în semifinalele EURO 2016.


"Am mai disputat o finală, în urmă cu 12 ani, când eram la începutul carierei mele (pierdută pe teren propriu în faţa Greciei - n.red.), iar acum sper că a venit momentul nostru. Însă sunt foarte încrezător, la fel toţi jucătorii, întreaga Portugaliei, toţi portughezii merită să câştige acest trofeu. Suntem o echipă adevărat, echipa noastră naţională este unită, solidară, aşa am şi reuşit de altfel să ajungem până aici. Am fost mereu la dispoziţia echipei, apărându-mă în fiecare meci, am dat totul până în prezent. A fost o muncă extraordinară în echipă, 23 de jucători s-au luptat pentru acest tricou şi, de asemenea, suporterii, ceea ce ne-a oferit ceva în plus. Am avut şansa să marchez, pot să spun pur şi simplu că mi-am ajutat echipa să se califice în finală", a spus Ronaldo la finalul jocului.

Starul lui Real Madrid şi al naţionalei Portugaliei a fost autorul primului gol al întâlnirii de la Lyon, în minutul 50, reuşită graţie căreia l-a egalat pe francezul Michel Platini în clasamentul final al golgheterilor turneelor finale ale Campionatului European de fotbal, ambii având câte 9 goluri.

Cristiano Ronaldo îl poate depăşi însă pe fostul preşedinte al UEFA dacă va înscrie cel puţin un gol în finala programată în data de 10 iulie, pe Stade de France, în care Portugalia va întâlni câştigătoarea celei de-a doua semifinale a EURO 2016, Franţa - Germania, care va avea loc joi seara, la Marsilia.

Atacantul portughez a precizat, totodată, că a avut "o conversaţie normală" la finalul jocului cu colegul său de la Real, galezul Gareth Bale. "Nu vreau să vă dezvălui ceea ce am discutat, însă l-am felicitat pentru parcursul lor formidabil. Galezii au fost revelaţia acestui turneu", a mai spus Cristiano Ronaldo.

Sursa: AGERPRES

×