x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016. ROMÂNIA - FRANŢA 1-2. Anghel Iordănescu: E dureros și trist să pierzi în minutul 88

EURO 2016. ROMÂNIA - FRANŢA 1-2. Anghel Iordănescu: E dureros și trist să pierzi în minutul 88

11 Iun 2016   •   07:05
EURO 2016. ROMÂNIA - FRANŢA 1-2.  Anghel Iordănescu: E dureros și trist să pierzi în minutul 88

EURO 2016. ROMÂNIA - FRANȚA 1-2. Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a declarat, vineri seara, într-o conferință de presă, că e dureros și trist să pierzi în minutul 88, cum a făcut-o România, în meciul de deschidere la EURO 2016, cu Franța, pe Stade de France din Saint-Denis.

''E dureros și trist să pierzi în minutul 88 și asta s-a întâmplat după un gol fabulos, marcat de un jucător cu adevărat magnific (Dimitri Payet, n. red.).

''Am făcut o partidă bună, cu multe momente pozitive, dar și cu momente mai puțin bune. Am început jocul foarte bine și am ratat o ocazie rarisimă (Bogdan Stancu), rezolvată de portar, iar dacă am fi marcat am fi dat o altă desfășurare jocului. Am început foarte bine și repriza a doua, din nou cu o ocazie rarisimă a lui Stancu. Am avut și momente mai delicate, pentru că am jucat cu o echipă foarte, foarte bună'', a mai spus Iordănescu.

''Felicit băieții pentru faptul că au respectat planul tactic și pentru determinare, pentru agresivitate în joc. Au trecut pe lângă un rezultat pozitiv făcând risipă de efort'', a adăugat selecționerul, care nu a dorit să comenteze primul gol primit de România, la care Tătărușanu a acuzat un fault în atac al lui Giroud.

''În cabină după joc, toți jucătorii erau triști, cu capetele plecate. Nu va fi ușor să îi recuperăm fizic, dar trebuie să avem în vedere și mentalul lor, care înseamnă foarte mult la acest nivel'', a dezvăluit Iordănescu.

''Am studiat adversarul, cunoșteam exact calibrul Franței, dar băieții au respectat planul tactic și le mulțumesc și îi felicit'', a reiterat Iordănescu.

Antrenorul naționalei le-a mulțumit suporterilor, care au fost alături de echipă și au susținut-o ''enorm în momentele de dificultate''.

Echipa Franței a învins naționala României cu scorul de 2-1 (0-0), vineri seara, pe Stade de France din Saint-Denis, în meciul inaugural de la EURO 2016. Olivier Giroud (57) și Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65 — penalty) a înscris golul României. România va juca următorul meci pe 15 iunie, cu Elveția, pe stadionul Parc des Princes din Paris, iar apoi va întâlni Albania, pe 19 iunie, la Lyon.

×