x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: Ronaldo şi coechipierii săi, aşteptaţi ca nişte eroi în Portugalia

EURO 2016: Ronaldo şi coechipierii săi, aşteptaţi ca nişte eroi în Portugalia

11 Iul 2016   •   10:20
EURO 2016: Ronaldo şi coechipierii săi, aşteptaţi ca nişte eroi în Portugalia
Sursa foto: YOUTUBE.COM

Cristiano Ronaldo, căpitanul rănit, băiatul rău Pepe, "ministrul apărării", şi Fernando Santos, selecţionerul-strateg, sunt aşteptaţi luni în Portugalia, alături de ceilalţi componenţi ai naţionalei lusitane, care au câştigat EURO 2016, după victoria în faţa Franţei, duminică seara pe Stade de France.

Delegaţia portugheză urmează să sosească în jurul prânzului la Lisabona, după care va fi primită de preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, care le va decerna componenţilor echipei titlul de Comandor al Ordinului de Merit.

"Suntem cei mai buni din Europa. Am arătat din ce suntem făcuţi: rezistenţi, uniţi, capabili să surmontăm toate dificultăţile. Mâine (luni) vor fi numeroşi portughezi care vor întâmpina selecţionata pe aeroport", a declarat preşedintele Portugaliei, citat de AFP.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, îi va primi la rândul său pe jucătorii naţionalei "cocoşului galic", cărora le va oferi un prânz la Palatul Elysee, pentru a le mai ridica moralul după eşecul în faţa propriilor suporteri.

"Vom petrece o vacanţă de rahat", a declarat atacantul Andre-Pierre Giganc la finalul jocului. Fostul component al formaţiei Olympique Marseille, care joacă în prezent în Mexic, la echipa Tigres, a avut o ocazie de aur, însă mingea şutată de el a lovit bara, în prelungirile timpului regulamentar de joc.

Afectată de atentatele din 2015, criza economică şi un climat social instabil, Franţa aştepta cu nerăbdare o victorie la EURO 2016, care să mai ridice moralul cetăţenilor săi.

Însă "Les Bleus" n-au reuşit să le ofere o nouă bucurie suporterilor, chiar dacă elevii lui Didier Deschamps şi-au îndeplinit obiectivul fixat înaintea competiţiei, acela de a atinge semifinalele, fază în care au reuşit să învingă campioana mondială en titre, Germania (scor 2-0), în ceea ce mulţi au considerat a fi adevărata finală a EURO 2016.

"Este o mare dezamăgire. Este foarte dur şi trebuie să acceptăm şi să digerăm acest eşec", a declarat selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, după jocul de pe Stade de France.

Chiar dacă nu a putut să cucerească trofeul, generaţia lui Paul Pogba a îndeplinit însă o altă misiune crucială, aceea de a reconcilia o naţiune cu selecţionata sa de fotbal.
AGERPRES

×