x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 UEFA nu a detectat nereguli la meciurile de la EURO 2016

UEFA nu a detectat nereguli la meciurile de la EURO 2016

14 Iul 2016   •   17:01
UEFA nu a detectat nereguli la meciurile de la EURO 2016

UEFA a indicat joi că nu a detectat niciun tip de nereguli la cele 51 de meciuri de la EURO 2016, turneu care s-a încheiat acum patru zile în Franţa, forul fotbalistic european făcând acest anunţ după aplicarea programului său de integritate, vizând detectarea fraudei în domeniul pariurilor, relatează EFE.

Programul, ce a fost aplicat prima oară la un turneu final de Campionat European, a fost introdus în urmă cu două luni şi include formarea, monitorizarea şi cooperarea cu principalele părţi interesate şi vizează mai ales problemele trucării partidelor şi neregulile la pariuri.

"Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul programului de integritate lansat pentru prima oară la un EURO", a declarat şeful de disciplină şi integritate a UEFA, Emilio Garcia.

În opinia sa, "cooperarea strânsă cu poliţia franceză şi cu alte părţi importante implicate" a permis "garantarea unui turneu de fotbal sigur în materie de pariuri".

UEFA a explicat că poliţia şi justiţia franceză, autoritatea franceză în domeniul jocurilor online (ARJEL), Europol, firma Sportradar şi loteria franceză au colaborat la această iniţiativă, care a implicat arbitrii şi naţionalele participante.

În afara programului de formare pentru toţi jucătorii şi arbitrii, cei 6.500 de voluntari care au lucrat la EURO au urmat un curs de formare online, ce a inclus şi un modul despre trucarea de meciuri.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: euro 2016 uefa fotbal meciuri nereguli