x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (GALERIE FOTO) America a ales! Barack Obama preşedinte pentru încă patru ani

(GALERIE FOTO) America a ales! Barack Obama preşedinte pentru încă patru ani

de Oana Pavelescu    |    07 Noi 2012   •   12:15
(GALERIE FOTO) America a ales! Barack Obama preşedinte pentru încă patru ani
Sursa foto: JEWEL SAMAD/AFP

Preşedintele american reales Barack Obama a declarat în faţa partizanilor săi reuniţi la Chicago că 'pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun încă nu a venit' şi şi-a felicitat rivalul republican Mitt Romney pentru 'campania făcută cu zel', relatează agenţiile internaţionale de presă. Într-un discurs însufleţit de victorie, Obama, însoţit pe scenă de soţia sa Michelle şi cele două fiice ale cuplului, Sasha şi Malia, şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu Romney pentru a 'face ca ţara să progreseze'. 'Ne-am luptat cu ardoare, dar numai pentru că iubim profund această ţară şi pentru că suntem atât de preocupaţi de viitorul său', a subliniat Obama.

Barack Obama a câştigat fără drept de apel marţi alegerile prezidenţiale americane în faţa republicanului Mitt Romney, obţinând la 51 de ani un al doilea mandat istoric în fruntea primei puteri mondiale. El a asigurat că se întoarce la Casa Albă 'mai decis şi mai inspirat ca niciodată'.

'Noi ştim, în inimile noastre, că pentru Statele Unite ale Americii ce e mai bun încă nu a venit', a afirmat el în cadrul discursului său de circa 25 de minute. 'În pofida tuturor diferenţelor noastre, majoritatea dintre noi împărtăşesc speranţe pentru viitorul Americii', a mai spus preşedintele SUA în faţa a mii de partizani care îl aclamau şi în aplaudau. 'Este ceea ce trebuie să facem. Să mergem înainte!', a îndemnat Obama, reluându-şi unul dintre sloganurile celebre de campanie.

'În ciuda tuturor dificultăţilor pe care le-am traversat, în ciuda frustrărilor Washingtonului, niciodată nu am avut mai multe speranţe pentru America', a conchis preşedintele reales.

Preşedintele Barack Obama a fost reales marţi seară, obţinând cel puţin 303 din cele 538 de mandate de mari electori, datorită victoriei sale în majoritatea statelor considerate cruciale pentru scrutinul prezidenţial din SUA. Singurul stat unde rezultatele nu sunt încă cunoscute este Florida. (AGERPRES)

×