x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vezi furia cu care s-a abătut Frankenstorm Sandy asupra coastei estice a SUA

Vezi furia cu care s-a abătut Frankenstorm Sandy asupra coastei estice a SUA

de Oana Pavelescu    |    30 Oct 2012   •   12:07
Vezi furia cu care s-a abătut Frankenstorm Sandy asupra coastei estice a SUA
Sursa foto: STAN HONDA/AFP

Pagubele economice provocate de uraganul Sandy pe coasta de nord-est a SUA ar putea să se ridice la o sumă cuprinsă între 10 şi 20 de miliarde de dolari, ceea ce ar antrena pierderi cuprinse între 5 şi 10 miliarde de dolari pentru companiile de asigurări, a estimat luni compania americană Eqecat, specializată în analiza şi modelarea impactului catastrofelor naturale, transmite AFP.

Comparativ, pagubele provocate de uraganul Irene în 2011 au fost evaluate la 10 miliarde de dolari. Cel mai 'costisitor' eveniment din istoria catastrofelor naturale a fost uraganul Katrina, care a devastat New Orleans în 2005 şi a provocat pagube asigurate cuprinse între 40 şi 66 miliarde de dolari.

'Sandy este o furtună mare, care a afectat 20% din populaţia americană. Pagubele economice aşteptate sunt estimate la 10-20 miliarde de dolari', a anunţat Eqecat într-un comunicat. 'Pagubele provocate asiguratorilor sunt evaluate la 5-10 miliarde de dolari', adăugă Eqecat.

În aşteptarea uraganului Sandy, care ar urma să atingă coasta marţi dimineaţă, undeva între Virginia şi Massachusetts, activitatea economică pe coasta de est a SUA a fost parţial paralizată. Toate marile burse americane vor rămâne închise luni, prima oprire neprogramată înregistrată după data de 11 septembrie 2001, şi aproape 11.000 de zboruri cu plecarea sau sosirea pe aeroporturile americane au fost anulate. Metrourile, autobuzele şi trenurile şi-au oprit circulaţia la New York, Philadelphia şi Washington. (AGERPRES)
 

×
Subiecte în articol: uraganul sandy Frankenstorm