x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Guns N' Roses, viza de intrare a lui Miron Cozma în Bucureşti

Guns N' Roses, viza de intrare a lui Miron Cozma în Bucureşti

22 Sep 2010   •   00:00

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, care are interdicţie de a intra în Bucureşti, a fost văzut marţi seară, la Romexpo, unde are loc concertul Guns N' Roses. Conform Mediafax, el a primit permisiunea de a veni în Capitală pentru a-şi duce soţia la un medic.



Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, spune că Miron Cozma, care are interdicţie de a intra în Capitală, a primit o derogare şi are permisiunea de a fi în Bucureşti în 20 şi 21 septembrie pentru a-şi duce soţia la medic. Ciocan,  arată sursa citată, a precizat că în cele două zile în care Miron Cozma poate sta în Bucureşti acesta are libertate de mişcare, astfel că poate fi şi în alte locuri decât cele pentru care a cerut permisiunea. El a precizat că permisiunea de a intra în Bucureşti pe care Miron Cozma a primit-o de la Poliţia Capitalei expiră marţi, 21 septembrie, la ora 24.00.

În urmă cu o zi, Miron Cozma şi soţia acestuia au fost văzuţi într-un bar din centrul Capitalei.

Miron Cozma a fost eliberat la începutul lunii decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, după ce a ispăşit zece ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat. În cazul lui Cozma, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, la începutul lunii decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea în două mineriade: şapte ani şi 11 luni închisoare (pedeapsă executată deja pentru mineriada din 1991) şi zece ani de închisoare (pedeapsă aplicată de instanţa supremă pentru mineriada de la Costeşti, din februarie 1999).

Miron Cozma are interdicţie pentru o perioadă de cinci ani de la data punerii în libertate de a intra în Bucureşti şi Petroşani, dar poate merge la Lupeni sau în celelalte oraşe din Valea Jiului. Aceasta este o măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman.

×
Subiecte în articol: magazin