x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 100% thriller

100% thriller

29 Dec 2006   •   00:00
100% thriller

Inainte de film, cineva a scris o carte…Polirom intra si pe piata de thriller. Noua serie, intitulata chiar "Thriller", este cea de-a patra colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, dupa "Biblioteca Polirom", "Chic" si "Maigret".

Inainte de film, cineva a scris o carte…Polirom intra si pe piata de thriller. Noua serie, intitulata chiar "Thriller", este cea de-a patra colectie de traduceri din literatura universala de la Polirom, dupa "Biblioteca Polirom", "Chic" si "Maigret".

Colectia "Thriller" de la Polirom a debutat cu romanul lui Claudio Gatti, "Prevestirea" - o incercare, in cheia fictiunii, de elucidare a mortii profesorului I.P. Culianu. In prezent, seria include sapte titluri.

"Egiptologul", de exemplu, romanul lui Arthur Phillips, este un thriller amuzant, care exploateaza fapte istorice reale (epopeea arheologului care a deschis mormantul lui Tutankamon) pentru a le duce la consecinte imprevizibile. "Crimele mozaicului" este un volum semnat de Giulio Leoni, care a fost tradus in peste 15 limbi, care imbina o intriga politista cu atmosfera de epoca, intr-o maniera asemanatoare cu cea a lui Umberto Eco. Romanul "Crimele mozaicului" il are ca detectiv pe insusi Dante Alighieri. Dintre titlurile aparute mai mentionam "Crimele luminii" (tot Giulio Leoni), "Frica" (Michael Crichton), "Omorati-i pe cei Drepti!" (Sam Bourne) si "Biblioteca geografului" (Jon Fasman).

Si asta nu este totul. La Polirom vor aparea in curand mai multe volume care au fost deja ecranizate: "L.A. Confidential", "Dulcele sarut al Daliei", "Colectionarul de oase" si "Jurassic Park".


Semnale Editoriale

Pazea, se-ntoarce Mos Craciun!
Editura Trei. Intr-o dimineata, Mos Craciun se trezi nespus de abatut. Tocmai intelesese ceva ingrozitor: copiii nu-l mai iubeau, iar de respectat, il respectau si mai putin. Il tratau ca pe un mosneag pisalog, ca pe o vedeta rasuflata. Si daca ar fi fost vorba numai despre copii! Era prea de tot. Atunci, trecand de la amaraciune la manie, lua o hotarare radicala: va demisiona! Ati citit bine: va demisiona. O sa le arate el cine-i Mos Craciun. O sa-i scrie secretarului general al Natiunilor Unite o scrisoare prin care o sa-i aduca la cunostinta ca n-o sa mai asigure serviciile de Craciun nici pe data de 24 decembrie care vine si nici in anii urmatori. O sa-si puna tolba-n cui….

Vantul negru
Editura Rao. In ultimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial, japonezii au facut o ultima incercare disperata pentru a obtine victoria - un alt fel de misiune kamikaze, sub forma unor submarine trimise spre Coasta de Vest a SUA, incarcate cu o arma biologica revolutionara. Nici unul nu si-a atins tinta. Dar asta nu inseamna ca s-au pierdut pentru totdeauna. Cineva stie despre ele, despre incarcatura lor mortala si are un plan extraordinar: sa devina stapanul lumii. In calea lui stau doar cei trei membri ai familiei Pitt: Dirk Pitt si cei doi copii ai sai, Summer si Dirk. Desi obisnuiti cu confruntari aprige, pe viata si pe moarte, cei trei nu au mai intalnit raul in forma lui pura... pana acum.

Hotel Transilvania
Editura Nemira. "Hotel Transilvania" este primul roman din seria "Contele de Saint-Germain", serie semnata de autoarea americana Chelsea Quinn Yarbro. Saint Germain este nimeni altul decat un vampir care s-a nascut in urma cu 3.500 de ani. Un roman baroc, erotic si tulburator scris de o scriitoare care are la activ nu mai putin de 70 de romane si o cariera ciudata: scrie sase ore pe zi, canta la pian si ghiceste in carti de tarot.

Cartea de aur a celor mai frumoase povesti
Editura Litera International. O antologie cu cele mai frumoase povesti care au marcat generatii de copii. Nu mai putin de 11 basme adunate intr-un volum frumoas ilustrat, aparut in conditii grafice de exceptie. Povestile de neuitat ale Fratilor Grimm, ale lui Charles Perrault si ale lui Hans Cristian Andersen asteapta din nou sa fie rostite, la ceas de seara, de cei mari, pentru cei mici.
×