x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 150 de milioane de dolari pentru bazele americane din Bulgaria

150 de milioane de dolari pentru bazele americane din Bulgaria

de Nicoleta Craciun    |    25 Iun 2008   •   00:00

14: 42 Baza militară americană din apropiere de Novo Selo, va avea dimensiunea unui oraş bulgar mediu.

Baza militară americană din apropiere de Novo Selo, va avea dimensiunea unui oraş bulgar mediu.

 
Americanii vor investi între 120 şi 150 de milioane de dolari în Bulgaria, pentru bazele sale militare, scrie cotidianul bulgar Standard News, citat de site-ul Novinite.com.

Majoritatea fondurilor vor fi destinate construcţiei bazei militare americane din apropiere de Novo Selo, care se aşteaptă să aibă dimensiunea unui oraş bulgar mediu.

Baza militară de la Novo Selo va avea toate facilităţile necesare pentru ca militarii americani să desfăşoare o viaţă normală. Soldaţii vor dispune de centre medicale, săli de sport, biblioteci, centre de informare, magazine şi altele. Baza va dispune şi de centre rezidenţiale şi de mai multe piste pentru aterizarea elicopterelor.

Construcţia va începe în primăvara lui 2009 şi va fi definitivată în 2011. Aproximativ 500 de militari americani şi familiile lor vor sosi în baza de la Novo Selo, unde vor locui permanent pe perioada mobilizarii în Bulgaria.

Alţi 2.500 de militari vor utiliza un sistem de rotaţie în cadrul facilităţilor militare de la Bezmer, Graf Ignatievo şi Aitos. În anumite perioade ale anului, aproape 5.000 de militari americani vor trăi şi se vor antrena în Bulgaria.

De asemenea, aeroportul militar de la Bezmer va deveni una dintre cele şase baze militare strategice din afara SUA şi va fi comparabil cu cele din Italia, Turcia şi Germania.

Numai investiţia pentru extinderea pistei de aterizare este estimată la 30 de milioane de dolari.

Primii 1.200 de militari americani vor sosi în Bulgaria în august 2008 şi vor participa timp de trei luni la antrenamente în Novo Selo.

×
Subiecte în articol: magazin novo selo