x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’ de incalzire

15’ de incalzire

19 Mai 2005   •   00:00

Alergatul, secretul lui Marius Vintila

Marius Vintila e cam lenes. Asa zice el. Si totusi, aspectul sanatos pe care-l afiseaza ne-a facut sa ne-ndreptam atentia asupra secretelor lui in materie. Sa vedem ce-are de zis.

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Marius Vintila are o atitudine de gherila. De-aia l-a ales cel mai provocator post de ultrascurte sa prezinte emisiunea "Eliberadio". Nu stim daca tot de-aia l-a ales si Realitatea TV sa prezinte o emisiune de travelling, cert e ca… asa e. Marius Vintila mai e si fratele lui George-Neinfricatul-Vintila. Prin urmare, un fel de viitor potential cumnat cu frumusica Pasarin. Marius Vintila arata bine. Care-o fi metoda lui?

    Jurnalul National: Asa e ca faci parte din categoria barbatilor care se-ngrijesc de felul in care arata?
    Marius Vintila: Pe naiba. Normal ca-mi place s-arat bine. Numai ca acu’ nu ma ridic la nivelul propriilor asteptari. Adica sunt mai gras decat mi-as dori.

    Bine, dar te-ai inscris la Cupa Presei la Slabit… N-a dat rezultate?
    Decat daca acele doua kile lipsa ti se par o realizare. Pai, oricum, nici n-aveam cum sa dau jos mai mult, daca te gandesti ca acu’ am venit la sala pentru ca m-ati adus voi.

    Trebuie ca cititorul sa fie bine informat asupra starii de fapt. Si anume ca ne-am intalnit cu Marius intr-o seara tarziu. Si greu. Nu ca Marius ar fi un fitos, dar cand i-am propus sa ne vedem la sala, a articulat dupa cum urmeaza: "Si asta-nseamna ca ma obligati sa fac si niscai exercitii. Cam nasol". Cam nasol pentru ca e doar a patra oara cand Marius da pe la fitness.

    Si totusi, cum te-ntretii?
    Imi place mult sa alerg. De obicei, in Tineretului. In particular, alerg la munte. Sau mai degraba merg cu bicicleta. De pilda, acum doua saptamani am batut kilometri intregi in felul asta, pe o ploaie de nu-ti venea sa dai afara nici dusmanii.

    Asta-i singurul secret?
    Nu e nici un secret, pentru ca sunt inca nemultumit. De cand ma stiu, n-am prea reusit sa slabesc. Singura data cand am dat jos ceva mai mult, vreo 9 kilograme, a fost prin ’90. Atunci am tinut o cura severa. Ce mai in sus si-n jos, m-am infometat si-am facut o groaza de exercitii.

    Esti o fire… dinamica?
    Dimpotriva. Sunt chiar lenes. Atat ca treaba cu alergatu’ chiar imi place. Ma relaxeaza. De fapt, un motiv in plus pentru care alerg e ca pot s-o fac afara. Sa respir aer curat. Si nici nu suport aerul conditionat de la sala. Acum, e drept ca emisiunea de pe Realitatea ma obliga sa fac o groaza de iesiri. Asta ma bucura, pentru ca e un prilej bun sa mai gasesc locuri bune de alergat.

    Pasiunea lui Marius pentru alergat se-nrudeste strans cu cea pentru escalada. Sunt cateva locatii in Bucuresti unde te poti antrena pentru asa ceva. Si la Brasov, in mediu natural. Marius e si un schior bun. A fost chiar instructor. "Acum multi ani. Nici nu-ti vine sa crezi. Sa tot fie vreo 17."

    DISOCIAT, DA SACRIFICIU, BA
    Nu tine o dieta "de sacrificiu". Mananca insa disociat. Nu merge la nutritionist, ca doar d-aia e piata plina cu carti de specialitate in domeniu. Dimineata, fructe. Dupa jumatate de ora, cereale si alte genuri de hrana cu fibre. La pranz, carne cu legume. Secretul e sa nu asociezi lipidele cu glucidele. Si crede-n metodele traditionale chinezesti de vindecare, care i-au insanatosit genunchiul dupa ce l-a pus in piuneze in urma unei reprize de fotbal. Cine nu ne crede si e matinal n-are decat sa se trezeasca pe la ora 6 a diminetii si are toate sansele sa-l gaseasca pe Marius alergand pe undeva prin Bucuresti…
    ×
    Subiecte în articol: marius