x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 15’ de incalzire - Iulia Fratila face fitness, tenis si inot

15’ de incalzire - Iulia Fratila face fitness, tenis si inot

de Adriana V. Paduraru    |    01 Iul 2005   •   00:00
15’ de incalzire - Iulia Fratila face fitness, tenis si inot
HEALTH & CARE
Vedeta postului Prima TV, Iulia Fratila, lucreaza mult cu corpul ei. E obisnuita de mica, din clasa a IV-a. A facut volei, joaca tenis, merge la inot, face fitness si aerobic.

Pentru a te mentine in forma, atat psihic, cat si fizic, sportul este cel mai bun. Insa Iulia crede ca si o simpla plimbare da rezultate. "Din pacate, suntem o natie de sedentari. Daca cineva nu e dispus sa faca sport, e buna si o plimbare. Oricum, e mult mai sanatos decat sa stai in fata televizorului si sa urmaresti o telenovela", spune blonda de la Prima.

BANDA. Iulia merge de cel putin doua ori pe saptamana la Clubul IDM de fitness, bowling si biliard. Incepe cu un mers pe banda, timp de 20-30 de minute. "Merg intr-un ritm sustinut, nu chiar de promenada. Apoi trec la aparate. Fac exercitii pentru abdomen si pentru picioare. Pentru maini lucrez in special iarna. Mai rar la sala, intrucat am gantere acasa. Cu greutati de 5 kg fac exercitii pentru tricepsi si pentru bicepsi. In schimb, vara fac tenis. E foarte bun pentru membrele superioare. Si dupa doua trei ore, nu-mi mai trebuie ganteruta", ne spune Iulia. Daca vine la sala seara, cand se fac ore de aerobic, Tae bo sau step aerobic, renunta la aparate. Insa niciodata la mersul pe banda: "Daca la ora cand vin eu este un program de aerobic, il prefer pe acesta pentru ca este mai dinamic si mai intens si scap mai repede. Cu atat mai mult cu cat imi dramuiesc foarte bine fiecare minutel din timpul meu liber". Lista activitatilor fizice nu se incheie aici. Iulia face si inot. Recunoaste ca nu foarte des. "O data la cateva saptamani ma duc la piscina si inot cam jumatate de ora. Este foarte relaxant", a continuat vedeta Prima.

REGIM. Iulia se poate lauda cu o performanta deosebita la Cupa Presei la Slabit. Si-a redus procentul de grasime cu peste 8%. Cum a reusit? "In timpul acestei competitii a fost pentru prima oara in viata mea cand am renuntat de tot la paine. Apoi, nu am mai mancat cartofi, mancaruri prajite si gatite si dulciuri. Numai la ciocolata nu am putut renunta, mai ales ca eu am glicemia mica. Am consumat doar salate si gratar. Atat si nimic mai mult, timp de o luna de zile. Acum nu mai simt nevoia sa mananc paine." Blondina spune ca inainte nu prea s-a omorat cu regimurile. Cu atat mai mult cu cat nu era o mancacioasa inraita. Doar pofticioasa, insa stia cand sa se opreasca. "Cred ca de aceea am reusit sa-mi mentin greutatea in anumite limite", spune Iulia. Recunoaste ca inainte de Cupa Presei isi cam facuse un obicei din a manca seara. "Ba chiar luam si pizza cu bere. Acum mi-am schimbat orarul. Mananc foarte mult dimineata, apoi daca mai apuc sa mai inghit ceva - bine, daca nu, a doua zi urmeaza micul dejun", a adaugat ea.

INDICATII. Iulia este de parere ca e foarte greu sa convingi un om sa-ti urmeze sfaturile. Cu atat mai mult cu cat sunt unele persoane care abia isi impun propria vointa. Oricum, pentru a te mentine sanatos si in forma trebuie sa respecti anumite reguli. Important este sa vrei. Atat din punctul de vedere al alimentatiei, cat si al exercitiilor fizice. Chiar si ea are o slabiciune: slanina afumata cu ceapa. Recunoaste ca trebuie sa-ti faci si micile placeri, insa niciodata nu trebuie sa exagerezi. Daca iarna o mai "dai cotita", e bine ca macar vara sa-ti pui niste bariere: fara mancaruri gatite! "Cele mai sanatoase sunt legumele si fructele, in stare pura. Eu mi-am facut un obicei din a manca rosii cu branza si asta o sa mananc toata vara", a mai adaugat Iulia Fratila.

Cele mai sanatoase sunt legumele si fructele, in stare pura. Eu mi-am facut un obicei din a manca rosii cu branza si asta o sa mananc toata vara
×
Subiecte în articol: iulia