x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 250 de mii de dolari pentru o masă cu Mihail Gorbaciov

250 de mii de dolari pentru o masă cu Mihail Gorbaciov

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Noi 2008   •   00:00

Hugh Grant a plătit 250.000 dolari pentru un dineu luat cu fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov, susţine postul de radio Echo Moskvî.



Politicianul sovietic a relatat el însuşi acest moment în cursul unei conferinţe de presă consacrate prezentării primelor cinci volume ale operelor sale, citează Agerpres. Un dineu cu Gorbaciov a fost una dintre oferte la o vânzare la licitaţie organizată în scopuri caritabile de Fundaţia Raisa Gorbaciov, în primăvara acestui an, la Londra. Detaliile dineului nu au fost divulgate. Această manifestare a permis colectarea a circa patru milioane de dolari care vor finanţa asistenţa bolnavilor de cancer, între care copii afectaţi de leucemie. Printre participanţii cunoscuţi la licitaţie au mai fost rockerul-activist Bono, actorii Kevin Spacey şi Orlando Bloom ş.a.

Fundaţia Raisa Gorbaciov a fost instituită la Londra, în 2006, cu sprijinul familiei Gorbaciov şi al deputatului Aleksandr Lebedev, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia. Raisa Gorbaciov a decedat de leucemie, în 20 septembrie 1999.

×
Subiecte în articol: gorbaciov lumea