x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 5 paşi pentru un păr frumos

5 paşi pentru un păr frumos

de Adriana Paduraru Vaduva    |    29 Ian 2010   •   00:00
5 paşi pentru un păr frumos
Sursa foto: iStock Photo/

Cu siguranţă v-aţi întrebat măcar o dată ce ar trebui făcut ca să aveţi un păr ca în reclame. Răspunsul l-au găsit specialiştii de la idieta.ro, care ne dezvăluie paşii ce trebuie urmaţi pentru a avea un păr frumos şi sănătos.

1. Periaţi părul înainte de spălare. Primul lucru care trebuie făcut înainte de a intra sub jetul de apă este perierea părului. Rezultatul va fi mai puţin păr încâlcit după spălare şi, astfel, mai puţine fire rupte la periatul de după baie.

2. Dozaţi corect cantitatea de şampon. Părul se spală cu capul în jos, astfel încât să fie stimulată şi circulaţia sângelui. Astfel, rădăcinile vor fi mai bine oxigenate. Apa nu trebuie să fie prea fierbinte, pentru că părul se va îngrăşa mai repede, dar nici prea rece, întrucât părul nu va putea fi curăţat de toate impurităţile. Foarte importantă este şi dozarea cantităţii de şampon. Pentru părul scurt este suficientă o linguriţă, pentru părul mediu - o lingură, iar pentru părul lung - două linguri de şampon. În cazul unei duble spălări, doza trebuie mişcorată.

3. Evitaţi spălările dese. Spălatul părului în exces duce la căderea şi îngrăşarea podoabei capilare. Stiliştii aplică un truc pe care îl putem împrumuta şi noi: diluarea şamponului cu apă. Oricum, nu este recomandat ca şamponul să fie aplicat direct pe păr, oricât de delicat ar fi acesta.

4. Nu aplicaţi balsamul de la rădăcină. Balsamul se aplică corect începând cu vârfurile, continuându-se pe toată lungimea părului. Cea mai comună greşeală este aplicarea acestuia de la rădăcină spre vârfuri. Părul dat cu balsam trebuie descurcat cu un pieptene de lemn, cu dinţii rari. Altfel, balsamul nu-şi va produce efectele.

5. Clătiţi foarte bine. Pe păr nu trebuie să rămână nici o urmă de produs. Aşa că tehnica cea mai eficientă de clădire este îndreptarea jetului de apă către rădăcini. Astfel, spuma alunecă mai repede şi mai uşor de-a lungul firului de păr. Ştergerea se face prin tamponarea cu prosopul, nu prin frecare.

×
Subiecte în articol: life & style