x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun 60 de ore cu capul în jos

60 de ore cu capul în jos

de Adriana V. Paduraru    |    03 Oct 2008   •   00:00

Iluzionistul David Blaine se ţine de... recorduri. Ultima performanţă: a stat atârnat cu capul în jos puţin peste 60 de ore, la o înălţime de 15 metri.



Iluzionistul David Blaine se ţine de... recorduri. Ultima performanţă: a stat atârnat cu capul în jos puţin peste 60 de ore, la o înălţime de 15 metri.


PRECEDENT. Blaine, în vârstă de 35 de ani, nu este la prima "abatere". La 5 aprilie 1999, s-a îngropat de viu într-un sicriu de sticlă, deasupra căruia a fost pus un rezervor de trei tone plin cu apă. Sute de trecători curioşi s-au perindat timp de şapte zile prin Manhattan pentru a-l vedea "în acţiune" pe iluzionist. Singura posibilitate a lui Blaine de a comunica era un buton de "avarie", care alerta echipa de paramedici. Un an mai târziu, iluzionistul a dat pământul pe gheaţă. La 27 noiembrie 2000, Blaine a fost imobilizat într-un bloc transparent de gheaţă. A stat acolo nu mai puţin de 63 de ore, 42 de minute şi 15 secunde.
În mai 2002, a stat 35 de ore pe un stâlp de 24 de metri şi lat de 56 de cm, fără să mănânce şi fără să aibă vreun element de sprijin. La 5 septembrie 2003, a început la Londra o nouă "misiune": 44 de zile într-o colivie transparentă, atârnată deasupra Tamisei, fără mâncare şi cu 4,5 litri de apă pe zi. Mai 2006, Lincoln Center, New York. Alt loc, altă încercare: David Blaine s-a "înecat de viu" timp de şapte zile într-o sferă cu un diametru de 2,4 metri, plină cu apă sărată.


RATARE. În noiembrie 2006, Blaine a ratat încercarea de a petrece 16 ore într-un giroscop cu opt rotaţii pe minut. După doar jumătate de oră de la debutul acţiunii, iluzionistul s-a accidentat şi a renunţat.


ACUZE. Spectatorii l-au acuzat pe Blaine că a trişat, deoarece a luat câteva pauze şi a făcut câteva exerciţii de gimnastică

×
Subiecte în articol: magazin blaine