x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FABULOS. A fost inventat generatorul de energie care funcţionează pe bază de URINĂ!

FABULOS. A fost inventat generatorul de energie care funcţionează pe bază de URINĂ!

13 Noi 2012   •   20:10
FABULOS. A fost inventat generatorul de energie care funcţionează pe bază de URINĂ!

Patru adolescente africane au creat un generator de energie care poate produce electricitatea necesară timp de 6 ore pentru o gospodărie, cu doar un litru de urină, conform Yahoo.news.

Acest generator a fost prezentat în urmă cu o săptămână la târgul tehnic Maker Faire din Lagos, Nigeria, de cele patru inventatoare - Duro-Aina Adebola, Akindele Abiola şi Faleke Oluwatoyin, toate în vârstă de 14 ani şi respectiv Bello Eniola, 15 ani.

Principiul de funcţionare a generatorului presupune ca urina sî fie introdusă într-o celulă electrolitică care separă hidrogenul. Acesta este ulterior introdus într-un filtru cu apă, pentru purificare, după care este împins într-o butelie de gaz. De aici, hidrogenul este împins într-o altă butelie ce conţine borat de sodiu (borax) lichid, ce este folosit pentru a separa umezeala de hidrogenul în stare gazoasă. Hidrogenul purificat astfel este apoi împins în generator, pe post de combustibil.

Metoda este la fel de funcţională şi cu hidrogenul extras din apă, o resursă mult prea preţioasă însă în anumite zone ale Africii pentru a fi utilizată astfel.

×