x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A fost John McCain implicat intr-un grav accident de masina?

A fost John McCain implicat intr-un grav accident de masina?

30 Oct 2008   •   00:00
A fost John McCain implicat intr-un grav accident de masina?

De cateva luni, doua organe de presa americane cauta sa faca lumina in cazul unui grav accident de masina in care ar putea fi implicat candidatul republican la presedintia SUA John McCain. Marina Americana a facut tot posibilul sa blocheze toate informatiile pe care le detine despre incident.



Revista americana Vanity Fair si agentia de presa National Security News Service au cerut, in mod oficial, Marinei Americane sa faca publice documentele ce ar putea clarifica circumstantele in care s-a produs, in 1964, un accident in care ar fi fost implicat candidatul republican la Casa Alba, John McCain.

Pana in acest moment, Marina a refuzat sa furnizeze documentele repective iar singurele informatii despre acest subiect sunt cele venite din presa.

Faptele ce i se imputa lui McCain sunt deosebit de grave. Accidentul din 1964, de care s-ar face responsabil ar fi ranit grav, sau chiar ar fi ucis, persoana care se gasea in acel moment in masina sa. Mai mult, chiar si senatorul republican ar fi necesitat internarea intr-un spital.

Vanity Fair afirma ca detine informatii provenite din surse sigure care confirma in parte datele prezentate.

Revista cere Marinei sa aduca prin elementele detinute clarificarea situatiei, in virtutea dreptului constitutional la libera informatie, care obliga administratia sa faca publice documentele care constituie "o amenintare directa asupra vietii sau integritatii individului" sau "o informatie esentiala de interes public".

Documentele solicitate sunt registrele de internare ale Spitalulul Naval din Portsmouth, unde se pare ca a fost dus John McCain dupa accident.

Pentru Marina Americana informatiile ce pot fi furnizate de actele respective tin de viata privata a unei persoane si in consecinta nu pot fi facute publice.

Prima solicitare a fost facuta in luna august a acestui an, iar Vanity Fair afirma despre Marina Americana ca incearca sa acopere activitatea fostului sau ofiter, McCain, cel putin pe perioada campaniei electorale in care este angajat.

In viata politica americana acest caz nu este singular in 1969 Ted Kennedy, si-a vazut ruinate ambitiile prezidentiale. in urma unui incident asemanator.

El a fost facut responsabil de un accident in care si-a pierdut viata Mary Jo Kopechne, fost membru al echipei de campanie a lui Robert Kennedy. Masina condusa de Ted a iesit de pe carosabil si a plonjat in lacul Poucha Pond. Senatorul a reusit sa iasa din masina, si sa se salveze, insa a fugit de la fata locului fara a alerta echipele de salvare.
www.parismatch.com

×
Subiecte în articol: lumea