x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun A furat diamante din mormântul unui câine

A furat diamante din mormântul unui câine

de Irina Cristea    |    17 Feb 2012   •   11:53
A furat diamante din mormântul unui câine

Si-a pazit stapana de hoti in timpul vietii, iar acestia par sa se fi razbunat dupa moarte. Este posibilul rezumat al povestii unui catel de la care hotii au furat diamante in valoare de 9.000 de euro.

Canisul Tipsy isi dormea somnul de veci la fel cum isi traise viata. Cu stil. Stapana, o americana excentrica, il ingropase intr-un cochet cimitir pentru animale din orasul francez Asnieres. Alaturi de alti caini, dar si de pisici, hamsteri, canari, cai. Chiar si un leu e inmormantat aici. Iar cand si-a luat adio de la Tipsy, stapana a dorit sa \i faca iubitului ei patruped un ultim cadou. A ales o superba zgarda incrustata cu diamante.

Se intampla acum 9 ani. Iar de atunci, o adevarata legenda urbana luase nastere in orasul de pe Sena. Se spunea ca intr-unul dintre mormintele animalelor exista o comoara. Iar zilele trecute, inevitabilul s-a produs. Cineva a vrut sa se convinga de existenta "comorii". Mai mult, hotul a mers la sigur. A vandalizat doar mormantul lui Tipsy. Incursiunea nocturna, nevazuta si neauzita de niciun martor, l-a facut mai bogat cu 9.000 de euro.

Vestea a distrus-o emotional pe americana, despre care presa franceza nu spune decat ca este o mostenitoare instarita. Multi localnici se intreaba insa ce i-a trebuit femeii sa ingroape diamante alaturi de catelul favorit. Scandalul e atat de mare incat chiar adjunctul primarului local a incercat o explicatie pentru gestul femeii. "Uneori, intre stapani si animale se formeaza o legatura foarte puternica. Iar asta poate insemna, pentru unii oameni mai originali, lasarea de bijuterii in mormantul cainelui", spune Philippe Babe, viceprimarul din Asnieres-sur-Seine.

Acum, proprietarii cainilor, pisicilor, canarilor, cailor si hamsterilor inmormantati aici se tem ca si fostele lor animale preferate ar putea deveni tintele vandalilor. Asta desi foarte putine sunt cazurile in care animalele au fost ingropate cu bijuterii cu tot.

×
Subiecte în articol: animale franta mormant bijuterii diamante jaf tipsy