x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Acceleratorul de particule, "sabotat din viitor"!?

Acceleratorul de particule, "sabotat din viitor"!?

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Oct 2009   •   00:00
Acceleratorul de particule, "sabotat din viitor"!?

The Times relata la jumătatea lunii septembrie că un grup de hackeri, autointitulat Echipa Greacă de Securitate, încearcă să saboteze acceleratorul de particule. Acum, valorosul experiment ştiinţific, arată news.com.au, pare să fie sabotat din viitor.



Nu, informaţia nu ţine de vreo glumă proastă sau de vreo creaţie SF a lui Isaac Asimov sau Frank Herbert, ci ne este relevată chiar de către cercetători. Aceştia susţin că  acceleratorul de particule (LHC) este sabotat de cineva din viitor, în scopul salvării Planetei! "

Cineva care doreşte să nu fie descoperit bosonul Higgs - particula lui Dumnezeu - face tot posibilul să întârzie punerea în funcţiune a acceleratorului", susţin  fizicianul danez Holger Bech şi doctorul în ştiinţe Masao Ninomiya din Japonia.

Teoria celor doi savanţi, bazată pe calcule matematice, arată că natura va "face un salt înapoi în timp" pentru a opri accelaratorul să creeze "particula lui Dumnezeu". 

Scopul urmărit de savanţi, în plan principal, este acela de a reconstitui condiţiile formării Universului, în urmă cu 13,7 miliarde de ani, şi să poată determina manifestarea a ceea ce a fost numit "veriga lipsă" sau "particula lui Dumnezeu" - cunoscută în limbajul fizicienilor ca bosonul Higgs (nr. savantul care a demonstrat teoretic existenţa sa). Mai precis, este vorba despre elementul care ar conferi celorlalte particule proprietatea numită masă şi care există pretutindeni în Univers, dar nu într-o formă vizibilă.

×
Subiecte în articol: stiinta si tehnica