x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Acrobaţii in balon

Acrobaţii in balon

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    24 Dec 2007   •   00:00
Acrobaţii  in balon
Sursa foto: LUKE MACGREGOR/

Cei care au trecut, la sfărşitul săptămănii trecute, pe lăngă Opera Regală din Londra, au putut admira spectacolul oferit de un acrobat aerian. Suspendat de o heliosferă (balon cu heliu), acesta a executat figuri foarte periculoase, care au ţinut cu sufletul la gură martorii oculari.


EXCES - Arestaţi pentru că nu au WC acasă
In mijlocul unei epidemii de holeră, care a ucis opt persoane, autorităţile ugandeze au arestat cel puţin 100 de persoane pentru faptul că nu şi-au construit toalete acasă, relatează Reuters. "Nu putem să privim pur şi simplu cum oamenii mor de holeră", a declarat guvernatorul regiunii Bulisa, din nord-vestul ţării, argumentănd astfel arestarea celor fără WC. Un purtător de cuvănt al poliţiei a declarat că ridicarea unei locuinţe fără toaletă este interzisă in Uganda, precizănd insă că această infracţiune nu este una care duce neapărat la arest.


SUA - Pedeapsa capitală pierde teren
In multe privinţe, anul 2007 a fost unul remarcabil in istoria pedepsei cu moartea, in SUA: doar 42 de persoane au fost executate, cele mai puţine, din 1976 incoace. Potrivit unui raport emis de Centrul de informaţii privind pedeapsa cu moartea, in 2007 au fost executate cu 11 persoane mai puţin decăt anul trecut. Acest lucru - notează Washington Post - se datorează in mare parte tot Curţii Supreme, care a impus amănarea execuţiilor pănă se decide dacă injecţia letală - cea mai comună metodă folosită in SUA - constituie o pedeapsă "crudă şi neobiş-nuită".


"PLAGIAT" - Heidi Klum, dată in judecată

Heidi Klum a fost dată in judecată de un producător francez de bijuterii de lux, Van Cleef and Arpels, deoarece a copiat un model al unei bijuterii dintr-o colecţie cunoscută cu scopul de a-l promova drept creaţie proprie, informează Reuters. Van Cleef and Arpels cere companiei supermodelului şi Mouawad, o altă firmă pentru care Klum a creat bijuterii, daune in valoare de 25.000 de dolari. Producătorul francez de bijuterii de lux susţine că ambele companii au incercat să obţină profit de pe urma comercializării unei bijuterii, sub forma unui trifoi.


AJUTOR - Gardienii i-au făcut curat in curte
Un bătrăn in vărstă de 86 de ani a fost ajutat de gardienii puşcăriei unde urma să-şi petreacă o săptămănă să-şi facă ordine in grădină. John Allen a fost trimis la inchisoare pentru că a violat legile oraşului New Castle (Pennsylvania, SUA), in ceea ce priveşte curăţarea propriilor curţi. Mai mulţi vecini s-au declarat deranjaţi de mizeria din grădina bătrănului. Un grup de asistenţi sociali s-au oferit să-l ajute pe Allen să cureţe grădina, insă acesta s-a opus cu desăvărşire. S-a răzgăndit, insă, după căteva zile petrecute la "răcoare".

×
Subiecte în articol: magazin