x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actiune 100%

Actiune 100%

25 Noi 2004   •   00:00

Carte , video &DVD
Va recomandam doua titluri de actiune, proaspat aparute pe piata casetelor video si a DVD-urilor: "Spiderman 2" si "Creaturile mlastinii".

Click pentru a mari imaginea

Au trecut doi ani de cand manieratul Peter Parker (Tobey Maguire) a parasit-o pe iubita lui, Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), si s-a hotarat sa porneasca pe calea responsabilitatii ca Omul Paianjen. Peter trebuie sa se confrunte cu noi provocari, pe masura ce incearca sa faca fata "darului si blestemului" puterilor sale, echilibrand dubla sa identitate, ca supererou evaziv Omul Paianjen si student. Cele mai dragi relatii ale lui Peter sunt acum in pericol de a fi distruse din cauza confruntarii cu puternicul personaj negativ multitentacular, Doctor Octopus, alias "Doc Ock" (Alfred Molina). Iubirea de o viata a lui Peter fata de Mary Jane devine si mai puternica pe masura ce se lupta cu impulsul de a abandona viata sa secreta si de a-si declara iubirea. Intre timp, Mary Jane si-a continuat viata. A abordat o cariera de actrita si are un iubit. Relatia lui Peter cu cel mai bun prieten, Harry Osborn (James Franco), a fost umbrita de dorinta neostoita de razbunare a lui Harry impotriva Omului Paianjen, pe care il considera responsabil pentru moartea tatalui sau.

Viata lui Peter devine si mai complicata cand este incoltit de o noua forta razbunatoare, Dr. Otto Octavius (Molina) - "Doc Ock". Peter trebuie sa afle acum cum sa isi accepte soarta si sa utilizeze toate talentele sale de supererou pentru a-l opri pe acest nebun diabolic ajutat de tentaculele distrugatoare.

Varianta DVD are si cateva superbonusuri: comentariul regizorului Sam Raimi si ai actorilor Tobey Maguire, Kirsten Dunst si Alfred Molina, reportaje despre cum s-au creat costumele, clipurile si cateva link-uri web.

Creaturile mlastinii

Click pentru a mari imaginea
In aceasta productie horror devenita un clasic al genului, un grup de studenti se apuca de sapaturi arheologice pentru a descoperi ramasitele pamantesti ale unei populatii medievale de legenda, o armata de morti vii ai unei preotese malefice.

Ingropate cu sute de ani in urma intr-o mlastina misterioasa, ale carei ape se spune ca au puteri magice, aceste creaturi razboinice antice si inspaimantatoare sunt pe cale de a subjuga intreaga lume intr-un cosmar mai oribil decat se poate imagina.

Unul cate unul, studentii dispar, cazand victime ritualurilor diabolice ale acestei armate de mutanti.

.

.

APARITII EDITORIALE

Vanatoare

Click pentru a mari imaginea

Colectia Biblioteca de buzunar a Editurii Allfa ne propune "Vanatoare", un roman de Martin Walser. Atunci cand sunt (sau doar par) greu accesibile, cele mai marunte abateri de la un traseu existential cuminte devin adevarate acte de eroism. Si atunci cand aceste abateri vin dintr-o nevoie vitala - cum ar fi nevoia de sex, mai mult decat vitala la barbatul trecut de cincizeci de ani! - eroul e dispus la (aproape) orice. Totul devine palpitant, totul are o miza majora, iar "vanatoarea" devine o aventura existentiala pe cat de palpitanta, pe atat de comica. Un roman care se citeste pe nerasuflate.

.

.

"Familia Medici" de Pierre Antonetti

Click pentru a mari imaginea

Colectia Microsinteze a Editurii Corint vine cu lucrarea lui Pierre Antonetti, "Familia Medici". Medici este un nume binecunoscut tuturor celor instruiti, care au citit despre vestita Florenta. Iar pentru ca istoria acestei familii este intim legata de cea a Frantei, toata lumea a auzit de Caterina de Medici, al carei nume evoca teribila Noapte a Sfantului Bartolomeu. In schimb, foarte putini stiu ca aceeasi glorioasa familie a dat si doi papi. Prezenta lucrare isi propune sa ofere o scurta sinteza a istoriei acestei familii florentine care nu s-a multumit sa-si exercite puterea doar asupra Florentei.

.

.

Totul despre Oscar

Click pentru a mari imaginea

Editura All vine cu o carte destinata iubitorilor filmului, celor care vor sa afle cat mai multe lucruri despre Premiile Oscar, "regele premiilor din showbiz". "Totul despre Oscar" este o carte-document scrisa de Emanuel Levy, renumit critic de film la revista Screen International. "Este Oscar-ul un premiu al persoanelor care apartin rasei albe?", "Baietii tot baieti, fetele tot rele: rolurile care castiga Premiile Oscar", "As dori sa multumesc... - Discursuri de acceptare", "Efectele negative ale Premiilor Oscar" si "Poate fi Premiul Oscar cumparat?" - iata numai cateva din capitolele prezentate si disecate de Emanuel Levy, care trece in revista o perioada de 75 de ani. Care este legatura dintre Oscar si salarii, cum au tinut unii actori regimuri de slabire sau de ingrasare pentru a se adapta unor roluri, cat cantareste un rol excentric cand e vorba de Premiul Academiei - iata alte subiecte abordate de "Totul despre Oscar". Cartea este "un studiu cuprinzator si documentat despre tot ceea ce inseamna Premiile Oscar. O abordare analitica a Premiilor Academiei - mult mai complex decat cele cuprinse in cartile obisnuite care au supralicitat acest subiect", scrie prestigioasa revista Variety. (Sebastian S. Eduard)
×
Subiecte în articol: oscar peter