x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actor in loc de broker

Actor in loc de broker

de Cristina Ologeanu    |    02 Iun 2006   •   00:00
Actor in loc de broker
SERIALE&TELENOVELE
Matthew Fox a vrut sa fie cel mai tare de pe Wall Street

Matthew Fox, alias doctorul Jack din serialul "Lost", s-a nascut la 14 iulie 1966 la o ferma din Wyoming, unde familia sa crestea cai si cultiva orz. Fox a studiat economia la Columbia University. Aici a prins gustul fotbalului. Cum era si firesc, el s-a indreptat catre o cariera de agent economic pe Wall Street. Desi era hotarat sa devina un broker de succes, Matthew Fox s-a apucat de modeling. Dupa ce a prezentat pentru mai multi creatori americani, si-a dorit o cariera in actorie. A pasit cu dreptul in acest domeniu cu rolul lui Charile Salinger din "Party of Five" ("Pe cont propriu"), serial care a primit in 1996 un Glob de Aur. Au urmat mai multe productii de televiziune, printre care si "Haunted", pe care il puteti vedea la Prima TV. Tradus "Dosarele fantoma", serialul a fost, in 2003, nominalizat la premiile ASC, CSC si "Young artist".

DETECTIVUL. In "Dosarele fantoma", Fox joaca rolul lui Frank Taylor, detectiv de politie a carui viata se schimba radical dupa ce fiul sau a fost rapit si nu a mai fost gasit niciodata. Dupa o experienta ce l-a adus aproape de moarte, Frank ajunge sa comunice si sa vada spiritele oamenilor ucisi, care il ajuta in rezolvarea diferitelor cazuri.

NAUFRAGIATUL. La auditia pentru "Lost", Matthew Fox s-a prezentat pentru rolul lui Sawyer. Dar producatorii au decis ca este mai potrivit pentru rolul doctorului Jack Sheppard. "Ma distrez mai bine la munca decat m-am distrat vreodata. Si mi se pare foarte surprinzator faptul ca fenomenul a luat o asa amploare atat de repede", a declarat Fox referitor la filmarile pentru "Lost". De departe cel mai inalt din echipa "naufragilor" (1,90 metri), Matthew s-a numarat, in 1996, printre cei 50 cei mai frumosi barbati, top realizat de renumita revista People. Pe lista filmelor in care a jucat se mai numara: "We are Marshall" (ce se va lansa in octombrie 2006) si "Vantage Point" (va aparea in 2007).

"Ma distrez mai bine la munca decat m-am distrat vreodata. Si mi se pare foarte surprinzator faptul ca fenomenul a luat o asa amploare atat de repede" - Matthew Fox

NEWS
DESPRE FEMEI SI BARBATI. Vineri seara, TVR 2 va difuza prima parte din "Povesti despre femei si barbati", productie SUA 1990. Din distributie fac parte actori unul si unul: Andie MacDowell, Melanie Griffith, Juliette Binoche, Elizabeth McGovern, Matt Dillon, Beau Bridges, James Woods. Fiecare dintre cele doua parti contine cate trei scheciuri, ecranizari dupa povestirile unor celebri scriitori americani: Ernest Hemingway, Henry Miller, Irwin Shaw, Carson McCullers. Personajele sunt cupluri surprinse in diverse ipostaze, in atmosfera plina de culoare a Americii dintre cele doua razboaie - casnicii care se destrama, iubiri care se infiripa, intalniri ce vor avea sau nu insemnatate in vietile celor doi.

TELENOVELA NOUA. 5 iunie marcheaza la Prima TV debutul unei telenovele de mare succes pe plan international. "Mariana - Pretul inocentei" este o poveste scrisa de Iris Dubs, in care Daniela Alvarado si Juan Carlos Garcia interpreteaza rolurile principale. Mariana este o tanara frumoasa si muncitoare, care duce o viata simpla. In ciuda greutatilor de zi cu zi, Mariana nu inceteaza sa viseze. Viata ei ia o intorsatura neasteptata in momentul in care il intalneste pe barbatul visurilor sale: Sergio, printul fermecator si bogat. (Cristina Ologeanu)
×
Subiecte în articol: matthew fox