x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Acuzaţi de viol, la vârsta de doar 10 ani!

Acuzaţi de viol, la vârsta de doar 10 ani!

17 Dec 2009   •   00:00

Doi băieţi de 10 ani din Marea Britanie au fost acuzaţi de violarea unei fetiţe de opt ani, relatează ziarul The Guardian, citat de Agerprs. Potrivit Scotland Yard, atacul sexual ar fi avut loc într-un parc din vestul Londrei, în luna octombrie a acestui an.



Cei doi băieţi vor compărea astăzi în faţa unui tribunal, pentru a se stabili dacă vor fi sau nu judecaţi.

Poliţia britanică a precizat că este foarte rar ca cineva atât de tânăr să fie suspectat de viol, dar că au mai existat cazuri similare în perioada recentă. În martie 2009, un băieţel de opt ani a devenit cea mai tânără persoană interogată de poliţie sub suspiciunea de viol.

Băiatul a fost chestionat după ce o fetiţă sub vârsta de 10 ani a susţinut că acesta ar fi atacat-o cu intenţii vulgare. Detectivii nu l-au putut aresta sau acuza de vreo faptă din pricina vârstei sale.

Legea britanică stipulează că persoanele sub 10 ani nu au atins o vârstă la care să poată fi considerate responsabile pentru actele lor.

În 2004, un băiat de 12 ani a fost condamnat pentru violarea unei fetiţe de nouă ani. Kyle Abdo, care la momentul incidentului avea 11 ani, şi-a atacat victima în timpul unui joc de-a v-aţi ascunselea.

×
Subiecte în articol: lumea