x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adolf Hitler îşi motiva soldaţii cu păpuşi gonflabile

Adolf Hitler îşi motiva soldaţii cu păpuşi gonflabile

11 Iul 2011   •   09:34
Adolf Hitler îşi motiva soldaţii cu păpuşi gonflabile

Adolf Hitler a comandat papusi gonflabile pentru trupele sale, pentru a limita raspandirea bolilor venerice in randul soldatilor sai, pe care acestia le contractau in mod frecvent de la prostituate. Savantii nazisti au conceput "reconfortante sintetice" pentru soldatii germani care se distrau putin prea mult in Paris.

Problema era atat de grava, incat aceste boli venerice ii impiedicau pe soldati sa-si indeplineasca datoria pe front, informeaza thesun.co.uk, preluat de Mediafax. Proiectul papusilor gonflabile a inceput in 1940, dupa ce liderul SS Heinrich Himmler a constatat: "Cel mai mare pericol din Paris este raspandirea si prezenta ce nu poate fi controlata a prostituatelor - ele isi agata clientii in baruri, sali de bal si in multe alte locuri. Este de datoria noastra sa ii impiedicam pe soldati sa-si riste sanatatea de dragul unei aventuri".

Hitler a aprobat personal planul prin care ordona fabricarea acelor papusi gonflabile, blonde cu ochi albastri, care, atunci cand nu erau umflate, erau suficient de mici pentru a incapea intr-un buzunar. Ele au fost testate de soldatii aflati pe insula Jersey, situata in apropiere de coastele Normandiei, aflata in acea perioada sub ocupatie nazista.

Himmler a fost atat de impresionat, incat a ordonat 50 de astfel de papusi pentru propriile sale trupe. Insa proiectul a fost anulat in 1942, dupa ce soldatii germani au refuzat sa ia cu ei pe front acele papusi, din cauza rusinii pe care o resimteau atunci cand erau capturati de soldatii britanici.

Proiectul secret al papusilor gonflabile, denumit "Borghild Project", a fost descoperit de scriitorul Graeme Donald, in timp ce facea cercetari pentru a descoperi istoria papusii Barbie, despre care se spune ca ar fi fost inspirata de o papusa gonflabila germana aparuta dupa Al Doilea Razboi Mondial. Potrivit acestui autor, atelierele unde erau fabricate papusile gonflabile naziste au fost distruse in timpul bombardarii orasului Dresda.

×