x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adrian Năstase şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

Adrian Năstase şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD

19 Feb 2008   •   00:00

11:50 Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în cursul dimineţii şi-a depus, la Secretariatul general al PSD, dosarul de candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.



Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în cursul dimineţii şi-a depus, la Secretariatul general al PSD, dosarul de candidatură la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.

Consiliul Naţional al PSD se va reuni vineri, 22 februarie, ocazie cu care îşi va alege preşedintele şi va desemna trezorierul partidului.

Recent, fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a declarat că va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului dacă va constata că există "suficient suport pentru o astfel de idee".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat atunci că nu poate nega dreptul unui membru al PSD de a candida la o funcţie, dar a precizat, referindu-se la eventuala intenţie a lui Năstase de a candida la preşedinţia Consiliului Naţional, că acest for are deja un preşedinte în persoana lui Dan Mircea Popescu.

Ulterior, Comitetul Executiv al PSD a decis, la propunerea preşedintelui Mircea Geoană, crearea Comisiei naţionale pentru oferta electorală, coordonată de Dan Mircea Popescu şi Adrian Năstase.

"Nu vă ascund faptul că m-am gândit şi este posibil să înfiinţăm un departament special la nivelul partidului, prin care Adrian Năstase să coordoneze şi monitorizarea Adminstraţiei prezidenţiale. Este o temă pe care am evocat-o în întâlnirea cu Adrian şi cu colegii din Comitetul Executiv. Este o idee interesantă pe care, sunt convins, şi Năstase o va analiza. Dacă o acceptă, este liber să coordoneze un astfel de departament", a mai spus Geoană.

Decizia CEx al PSD a survenit unei întâlniri între Mircea Geoană şi Adrian Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că, în opinia sa, cooptarea lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea în structurile de campanie ale PSD a reprezentat "o reacţie constructivă" din partea PSD. Întrebat dacă Adrian Năstase ar trebui să candideze la preşedinţia Consiliului Naţional, Iliescu a răspuns: "E treaba lui. Nu mă bag. E liber".

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, că Adrian Năstase poate câştiga preşedinţia Consiliului Naţional al PSD dacă va candida pentru şefia acestui for. "Adrian Năstase este un om valoros şi, dacă s-a decis să candideze la Consiliul Naţional, poate să câştige. Orice membru poate să candideze, votul e secret, iar cei 740 de delegaţi vor decide", a declarat Văcăroiu.

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, într-un interviu că vrea să îi aducă în structurile Consiliului Naţional al PSD pe social-democraţii marginalizaţi. "Ideea mea este de aduce în structurile Consiliului Naţional şi oameni care, la un moment dat, au fost marginalizaţi", a afirmat Năstase. Întrebat la cine se referă, deputatul PSD a precizat că se gândeşte, de exemplu, la Sorin Oprescu. "Ar trebui să fie şi formal într-o structură a Consiliului Naţional", spune Năstase, referindu-se la Oprescu.

În ceea ce priveşte candidatura sa la şefia Consiliului Naţional, fostul premier a declarat că "nu este vorba despre un scaun, ci despre posibilitatea de a avea o poziţie care să determine o acţiune eficientă". "Dacă vorbim despre strategie, atunci trebuie să cunoşti bucătăria partidului, nu poţi să o faci de la Biblioteca Naţională", adaugă Năstase. El a mai anunţat că, după Consiliul Naţional, ar organiza "o lună de porţi deschise la partid, pentru a încuraja şi venirea unor oameni noi, pentru a arăta că partidul nu merge spre trecut, aşa cum sugerează unii dintre comentatori, ci se întăreşte pentru viitor".
  • Mediafax

×