x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Afaceri de milioane

Afaceri de milioane

de Adriana V. Paduraru    |    07 Noi 2008   •   00:00

Celebrităţi hollywoodiene care au dat lovitura în business



Au diverse meserii şi îşi fac foarte bine treaba. Au însă şi hobby-uri care s-au transformat în afaceri de succes. Iată câteva exemple de celebrităţi care au dat lovitura şi în business. Actorul Ashton Kutcher este coproprietarul unui lanţ de restaurante foarte bine cotat la Hollywood. Dolce Enoteca y Ristorante a fost fondat alături de Lonnie Moore, Mike Malin, dar şi câţiva dintre actorii din "That ’70s Show". În prezent lanţul deţine zece restaurante pe teritoriul Statelor Unite, anul trecut profitul declarat fiind, potrivit revistei Forbes, de 35 de milioane de dolari.

UN MILION, UN PROCENT. Fostul solist al trupei Van Halen, Sammy Hagar, a dat lovitura pe piaţa băuturilor alcoolice. În luna mai anul trecut, el a vândut 80% din Cabo Wabo, firma sa producătoare de tequila. Cumpărătorii, Campari/Skyy au plătit nu mai puţin de 80 de milioane de dolari pentru acţiunile achiziţionate. Cabo Wabo s-a înfiinţat în 1999, pentru a produce alcool restaurantului pe care Hagar îl deţinea în Peninsula Baja. Dacă în primul an de activitate s-au vândut 37.000 de unităţi, în 2006 s-a ajuns la 147.000, cu un venit din vânzări de aproximativ 60 de milioane de dolari.

L.A.M.B. Nimeni n-a înţeles mai bine tainele modei decât Gwen Stefani. Brandul L.A.M.B  i-a adus, anul trecut, cântăreţei un câştig din vânzări de 100 de milioane de dolari. Despre produsele sale, fosta solistă No Doubt spune că reprezintă o combinaţie între stilul său nonconformist şi uniformele şcolăriţelor japoneze, ale guvernantelor britanice şi stilul unui punker adolescent din California.

"SOMN ADÂNC". John Malkovich a găsit cheia succesului în domeniul hotelier. Actorul şi regizorul este coproprietarul Big Sleep Hotel, care are trei locaţii în Anglia şi Ţara Galilor. Cu o medie de 90 de dolari pe noapte şi cu un procent de ocupare a camerelor de 82%, profitul este garantat. Cel puţin aşa spune partenerul de afaceri al lui Malkovich, Cosmo Fry. Cum Malkovich a investit, în 1999, aproximativ 120.000 de lire sterline, cu siguranţă a avut numai de câştigat de pe urma acestui parteneriat.

BANII AU MIROS. Sean "Diddy" Combs este dovada vie că bani au, totuşi, miros. Apa de colonie "Unforgivable" a avut încasări de 75 de milioane de dolari în primul an de existenţă pe piaţă. Creaţia lui Combs continuă să fie printre primele trei clasate în topul celor mai bine vândute produse de parfumerie.

DE SUCCES. Gwen Stefani, Ashton Kutcher, Sean "Diddy" Combs, John Malkovich şi Sammy Hagar au demonstrat că poţi să te ocupi de două lucruri şi să le faci pe amândouă "cu cap". Trebuie doar să ai fler, să fii conştiincios şi să te implici total. Mai sunt şi unii care spun că şi norocul are partea lui importanţă atunci când vine vorba despre afaceri.

×
Subiecte în articol: magazin milioane