x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ai grijă ce îţi trece prin minte, ochelarii care "citesc" gânduri ar putea să te dea de gol!

Ai grijă ce îţi trece prin minte, ochelarii care "citesc" gânduri ar putea să te dea de gol!

13 Iul 2011   •   11:50
Ai grijă ce îţi trece prin minte, ochelarii care "citesc" gânduri ar putea să te dea de gol!

Pentru unii oameni, indeosebi cei mai timizi, mersul la prima intalnire poate fi un dezastru. Probabil ca la acest lucru s-au gandit si cercetatorii de la Institutul Tehnologic din Massachusetts, care au decis ca a venit vremea sa conceapa un dispozitiv care iti permite sa 'citesti' gandurile celorlalti, aparat extrem de util mai ales in cazul primelor intalniri. Asa ca au inventat... ochelarii care 'citesc' ganduri si ti le semnaleaza in trei culori.

Dispozitivul este dotat cu o camera video care monitorizeaza expresiile faciale ale persoanei din fata ta si le potriveste cu 24 de trasaturi prestabilite care definesc tipurile de emotii. Procesarea acestora are ca rezultat una dintre cele trei culori, de altfel, ca la semafor. Rosu este negativ, galben – moderat interesat si verde, pozitiv, afisate pe lentila. In plus, rezultatul este transmis si prin intermediul unei casti conectate prin wireless. Cercetatorii spun ca dispozitivul, aflat inca in faza de prototip, a fost creat pentru persoanele care sufera de autism, avand probleme de perceptie in momentul interactiunii cu alte persoane, scrie Daily Mail.

Insa, daca inventia se va dovedi un succes, probabil ca ochelarii 'cititori' vor deveni un accesoriu la purtator, cel putin pentru persoanele care se inhiba repede. Insa, in acest ritm, probabil ca si primele intalniri romantice se vor muta mai degraba in parc in timpul zilei decat la restaurant la ora cinei. Pana in prezent, prototipul a dat rezultate in proportie de doar 64%. cercetatorii lucrand acum la imbunatatirea soft-ului care proceseaza informatiile vizuale. (foto: dailymail.co.uk)

×