x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Al Pacino a fost decorat de Barack Obama cu Medalia Naţională pentru Arte

Al Pacino a fost decorat de Barack Obama cu Medalia Naţională pentru Arte

de Mediafax    |    14 Feb 2012   •   12:41
Al Pacino a fost decorat de Barack Obama cu Medalia Naţională pentru Arte

Actorul Al Pacino a primit din partea presedintelui american Barack Obama Medalia Nationala pentru Arte (National Medal of Arts), in cadrul unei gale organizate, luni, la Casa Alba, informeaza MEDIAFAX, care citeaza BBC.

La aceasta gala au mai fost recompensate alte 16 persoane si organizatii.

Presedintele Obama a tinut sa salute in discursul sau "intensitatea atat de personala" a celebrului actor.

Printre celelalte personalitati care au fost premiate s-au numarat cantaretul de muzica country Mel Tillis si poeta americana Rita Dove.

Personalitatile si organizatiile recompensate cu National Medal of Arts "au lasat fiecare o urma distincta in cultura americana", a declarat presedintele Obama.

"Ni se spune ca oamenii sunt diferiti. Insa, dintr-o data, intelegem ca artele au capacitatea de a ne uni", a adaugat presedintele american.

Al Pacino, in varsta de 71 de ani, a putut fi vazut de curand pe marile ecrane in comedia "Jack and Jill" si va juca in 2012 in "Wilde Salome" si "The Son Of No One". Laureat al unui premiu Oscar, in 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", si nominalizat la alte sapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a aparut in ultimii ani si in "Crime justificate" (2008), alaturi de Robert de Niro, si in "Ocean's Thirteen - Acum sunt 13" (2007).

In prezent, Al Pacino lucreaza la filmul "Gotti: Three Generations", unde joaca alaturi de John Travolta si va juca intr-un film produs de HBO despre procesul producatorului muzical Phil Spector, condamnat pentru asasinarea actritei Lana Clarkson.

×
Subiecte în articol: film casa alba barack obama al pacino