x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alcoolul îţi îmbunătăţeşte memoria! Află ce băutură recomandă cercetătorii!

Alcoolul îţi îmbunătăţeşte memoria! Află ce băutură recomandă cercetătorii!

29 Iul 2011   •   21:00
Alcoolul îţi îmbunătăţeşte memoria! Află ce băutură recomandă cercetătorii!

Alcoolul, care este posibil sa te fi facut macar o data in viata sa uiti unde ti-ai pus paharul ar putea acum sa iti imbunatateasca memoria, reducand riscul aparitiei bolii Alzheimer, spun cercetatorii americani. Insa nu tot alcoolul, ci doar vinul rosu, consumat in cantitati moderate.

Oamenii de stiinta de la Mount Sinai School of Medicine (MSSM) din New York au descoperit ca polifenolul din vinul rosu are proprietatea de a scadea nivelul unei peptide asociate dezvoltarii bolii Alzheimer. Acesta este primul studiu care demonstreaza aceasta proprietate a polifenolului continut de struguri, cercetatorii sperand sa poata crea in viitor derivate ale acestui antioxidant sub forma de tratament medicamentos pentru Alzheimer. 'Avand aceasta informatie, speram sa cream o pastila care sa aiba aceleasi efecte', a spus cercetatorul-sef Giulio Pasinetti, profesor la MSSM.

Acesta nu este, insa, primul studiu care dezvaluie efecte pozitive ale consumului de vin in cantitati moderate. Recent, o cercetare efectuata de oamenii de stiinta britanici a scos la iveala faptul ca oamenii in varsta care consuma vin au parte de o 'reincarcare' a creierului, obtinand un rezultat mai bun in activitati cognitive, depasindu-i chiar si pe cei care consuma ceai sau ciocolata.

In plus, este deja cunoscut faptul ca vinul rosu consumat in cantitati moderate are o influenta benefica asupra sistemului circulator, care este, de asemenea in legatura stransa cu boala Alzheimer. Potrivit Asociatiei de Alzheimer din SUA, 80 % dintre persoanele suferinde de acesta boala au dezvoltat cel putin o boala de inima.

×
Subiecte în articol: alcool alzheimer studiu sua vin roşu