x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alexandrina, iubire înculori

Alexandrina, iubire înculori

29 Ian 2010   •   00:00
Alexandrina, iubire înculori
Sursa foto: Vlad Eftenie/

A venit în România în urmă cu patru ani. Şi n-a mai plecat. Adusese cu ea vise, dorinţe, aspiraţii şi trei melodii înregistrate într-o noapte, într-un studio din Chişinău: "Printre flori", "Roule Taxi" şi "Fata merge pe jos". Alexandrina Hristov cântă şi pictează. Lucrează la un nou album şi pregăteşte o nouă expoziţie.

MUZICĂ
"Nu fi ca toţi, arată ce poţi." Este un vers dintr-unul dintre cântecele ei, care i s-ar potrivi perfect ca moto. Ea a arătat ce poate: şi-a produs singură primul album, "Om de lut". Şi preferă să continue "să meargă pe jos", ca şi până acum, evitând "limuzina" compromisurilor. Show biz-ul românesc i se pare uniform, plat. "Aceleaşi feţe cu intervenţii estetice, un model, o formulă gândită, care funcţionează pentru unii. Ei o numesc «formula succesului». Cam ăsta e showbiz-ul, care îmi e total străin. Muzica face parte din mine, prin cântec îmi exteriorizez stările."

Ei îi place marea, îi plac pădurile, îi place Praga, unde îl are pe fratele ei. Şi-ar dori să vadă Japonia şi Islanda. Şi Aurora boreală, "fiindcă la Pol e mai greu de ajuns...".
Noul album? "Va fi iarăşi despre iubire. Are cam 15 piese, vor fi melodii cântate la pian, cu sunete electronice ambientale care să dea puţină coloratură. «Tu eşti cea mai frumoasă parte din mine» va fi unul dintre titluri." Aşadar, ea rămâne ALEXANDRINA. Cunoscută datorită genului ei care nu se încadrează în nici un gen. Este "Fata care merge şi cântă..." înainte.

PICTURĂ
Locuieşte într-un apartament-expoziţe, în care pereţii sunt acoperiţi de tablouri. Pe care le poate schimba unele cu altele, ca atunci când schimbi bijuteriile la o ţinută. A expus la Cărtureşti lucrări pe care le puteţi vedea la adresa alexandrinahristov.blogspot.com şi urmează să aibă o nouă expoziţie la Casa Vernescu. Regăseşti ceva din ea în fiecare tablou, fiecare desen poartă o bucăţică din sufletul ei aşezat cuminte pe pânză. Îmbrăcată într-o rochiţă retro, pare coborâtă din imaginile de pe perete. Pare parte din ele şi ele par parte din ea. Pictează portrete, fiindcă "mă inspiră femeile frumoase, puternice şi sensibile, calde şi dulci, creative, cele care dau viaţă şi sunt lumină călăuzitoare, cele care iubesc".

 

Lumea ei
"Pentru prima oară, lumea e a mea. Ce să fac cu ea? Vapoare pe mare... eu îţi doresc drum bun. O lume la picioare... înţelegi ce vreau să spun? Noi... Numai noi... numai noi doi." Care e lumea Alexandrinei şi ce face cu ea? În afară de muzică şi pictură, "îmi place să cos, să brodez, să tricotez, să citesc, să văd un film, să mă uit la Animal Planet... Când voi avea casa mea, cu grădină, cu multă verdeaţă şi curcubeu, cu flori, copaci şi păsări cântătoare, pe malul unui lac cu sălcii, sau în pădurea răcoroasă, o să-mi iau un câine sau mai mulţi, o pisică şi mulţi iepuri amatori de varză... voi avea şi o căprioară sau poate o capră... cai şi lemuri sau poate pinguini..."

- http://alexandrinahristov.blogspot.com
- http://www.alexandrina.ro
- http://www.facebook.com/alexandrinamusic

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă