x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alexandru invincibilul - Colin Farrell, erou intr-un film de Oliver Stone

Alexandru invincibilul - Colin Farrell, erou intr-un film de Oliver Stone

12 Mai 2005   •   00:00

Evenimentul video al lunii mai este, fara indoiala, lansarea pe suporturile VHS si DVD a filmului "Alexandru", in regia lui Oliver Stone.

  • MUZICA, VIDEO & DVD
  • A reprezentat multe, pentru multi oameni - un rege razboinic neinfricat, plin de ambitia, curajul si aroganta tineretii, care si-a condus trupele coplesite numeric impotriva imenselor armate persane; un fiu care a cautat cu disperare sa se bucure de aprobarea severului sau tata, acoperit de cicatricele multor batalii, dar in acelasi timp sfasiat si chinuit de mostenirea lasata de mama sa; un cuceritor neobosit, care nu a pierdut niciodata o batalie si care si-a impins soldatii pana la limitele lumii cunoscute in epoca sa; un vizionar al carui destin, cu visurile si faptele sale de vitejie, a ramas pentru totdeauna in istorie, contribuind la modelarea lumii, asa cum o cunoastem astazi. A fost toate acestea si mult mai multe. El a fost Alexandru cel Mare.

    POVESTE. Filmul lui Oliver Stone se bazeaza pe povestea adevarata a unuia dintre cei mai influenti si mai stralucitori lideri din istoria omenirii, Alexandru, un barbat care cucerise 90% din lumea cunoscuta a epocii sale inainte sa implineasca varsta de 25 de ani. Alexandru si-a condus trupele invincibile, alcatuite din soldati greci, macedoneni si mai tarziu orientali, pe o distanta de 35.000 de kilometri de asedii si cuceriri in numai opt ani, astfel incat, la data cand a murit, la varsta de 32 de ani, isi faurise deja un imperiu asa cum lumea nu mai vazuse niciodata.

    ISTORIE. In decorul lumii precrestine a lui Alexandru cel Mare, cu obiceiuri sociale si morale mult diferite de cele contemporane, filmul exploreaza o epoca de o frumusete fara rival, dublata insa de o brutalitate incredibila, cu idealuri inalte si tradari cutremuratoare. Filmul prezinta cu indrazneala si sinceritate viata lui Alexandru cel Mare si relatiile sa cu mama - Olympias (Angelina Jolie), tatal - Filip (Val Kilmer), prietenul si tovarasul de lupta - comandantul Hephaistion (Jared Leto), Roxane - frumoasa si ambitioasa lui sotie (Rosario Dawson), precum si generalul si confidentul sau de incredere - Ptolemeu (Anthony Hopkins).

    EVOLUTIE. Extraordinara sa evolutie incepe cand Alexandru ataca Macedonia, conducandu-si armatele pentru ca apoi sa smulga vestul Asiei de sub controlul persilor si continua cand tanarul comandant isi impinge trupele coplesite numeric catre o victorie imposibila, repurtata chiar asupra puternicei armate persane. Alexandru isi extinde imperiul pana in tinuturile necunoscute unde astazi se afla Asia Centrala, aventurandu-se apoi dincolo de Kush, mai departe decat ajunsese vreodata un occidental si continuandu-si cuceririle in lumea exotica a Indiei. Un fapt incredibil si probabil unic in analele istoriei militare este ca Alexandru cel Mare nu a fost niciodata infrant in batalie. El si-a impins neobosit armatele prin deserturi, munti si jungle, in tinuturi bizare si misterioase, a cucerit toti dusmanii care au indraznit sa i se opuna si a facut fata cu bine tentativelor de razvratire ale propriilor sai soldati.

    Suport: VHS si DVD

    An: 2004

    Genul filmului: Actiune/ Istoric/ Aventuri

    Regie: Oliver Stone

    Cu: Colin Farrell, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Val Kilmer, Rosario Dawson, Christopher Plummer

    MUSIC OUT

    Un nou album AC/DC

    Brian Johnson, vocalistul formatiei AC/DC, aflat in vizita la emisiunea "Nights with Alice Cooper" a declarat ca Malcolm si Angus Young se gasesc intr-un mic studio din Londra unde pun la punct ultimele detalii pentru ceea ce va fi noul album al grupului AC/DC. In clipa de fata nu este stabilita vreo data de lansare, dar se presupune ca discul nu va aparea inainte de sfarsitul anului.

    Justin cu gatu’n pioneze

    Cantaretul britanic este nevoit sa se opereze la gat, operatia fiind programata in Los Angeles saptamana aceasta. Dupa interventia chirurgicala de scoatere a unor noduli aflati in gatul artistului, Justin va trebui sa renunte la cantat sau fredonat timp de trei luni de zile. Problema a descoperit-o in timp ce inregistra cu Snoop Dogg in studio piesa "Signs".

    Label hardcore religios

    Brian Welch, fostul chitarist al grupului Korn, isi face o casa de discuri impreuna cu actorul Stephen Baldwin. Noul label se va numi "Livin It Records" si va lansa primul disc solo al lui Brian Welch. Labelul va produce muzica hardcore punk, religioasa.

    Un nou album Public Enemy

    Legendara trupa din Long Island va lansa un nou album la inceputul lunii august. "Rebirth of a Nation" este produs in totalitate la Paris. LP-ul va fi format strict din piese noi si se va bucura de prezenta unor invitati precum Dead Prez, Kam, MC Ren, Immortal Technique si The Conscious Daughters.

    Grupaj realizat de Raluca Grintescu
    ×
    Subiecte în articol: alex