x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Alianta YES! - Spielberg si Peter Jackson mai pun de o trilogie

Alianta YES! - Spielberg si Peter Jackson mai pun de o trilogie

de Andy Stanescu    |    17 Mai 2007   •   00:00
Alianta YES! - Spielberg si Peter Jackson mai pun de o trilogie

Cinefili, vi se pregateste ceva! Steven Spielberg si Peter Jackson, doi „abonati" ai premiilor Oscar, vor face echipa in vederea realizarii unei - cum altfel! - trilogii (de data aceasta - animate), avandu-l ca protagonist pe celebrul personaj de benzi desenate Tintin, relateaza AFP citata de Rompres.

Cinefili, vi se pregateste ceva! Steven Spielberg si Peter Jackson, doi „abonati" ai premiilor Oscar, vor face echipa in vederea realizarii unei - cum altfel! - trilogii (de data aceasta - animate), avandu-l ca protagonist pe celebrul personaj de benzi desenate Tintin, relateaza AFP citata de Rompres. Cunoscut mai ales celor mici, Tintin a fost creat de belgianul George Remi, alias Herge (1907-1983), prima aparitie a popularului reporter inregistrandu-se in paginile publicatiei „Le Vingtieme Siecle", la data de 10 ianuarie 1929.

TINTIN REDIVIVUS. De atunci si pana acum, peripetiile lui Tintin si ale credinciosului sau companion, catelul Milou, au facut deliciul amatorilor genului din toata lumea, „Les Aventures de Tintin" fiind traduse de-a lungul timpului in peste 50 de tari din Europa, Asia si cele doua Americi. Faptul ca primul volum al seriei a fost vandut in mai bine de 200 de milioane de exemplare, a constituit un argument in plus in favoarea achizitionarii drepturilor de autor de catre compania Dreamworks, al carei fondator este nimeni altul decat Mr. Jurassic - Steven Spielberg.

Â
GARANTAT 500%. Conform cotidianului „Variety", Peter Jackson, creatorul „Stapanului Inelelor", a realizat deja un „demo" (sau mai pe romaneste, un film demonstrativ) de 20 de minute cu Tintin&Comp. Impreuna cu Spielberg, Peter Jackson va semna regia celor trei pelicule de lug metraj, cei doi asociati urmand sa joace, bineinteles, si rolul de producatori ai seriei. „Personajele lui Herge vor fi recreate ca fiinte vii, exprimand o emotie si o profunzime care depasesc cu mult ceea ce ati vazut pana acum in materie de desene animate", a precizat Spielberg. Avand in vedere talentul si creativitatea de care au dat dovada cei doi corifei ai cinematografiei in precedentele lor productii, fara a mai pune la socoteala si „capabilitatile" (ca sa folosim o expresie la moda...) intr-ale efectelor speciale de care dispun „baietii de aur" ai Hollywoodului, trilogia „The adventures of Tintin" se anunta a fi un nou succes la categoria „box-office".

×
Subiecte în articol: magazin peter jackson