x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Alice in Wonderland" şi "The Tourist", nominalizate la Globurile de Aur 2011

"Alice in Wonderland" şi "The Tourist", nominalizate la Globurile de Aur 2011

14 Dec 2010   •   16:11
"Alice in Wonderland" şi "The Tourist",  nominalizate la Globurile de Aur 2011
Sursa foto: Lucas Jackson/REUTERS

Filmele "The Social Network", "The Tourist", "Black Swan", "The King's Speech" se numără printre producţiile nominalizate la cea de-a 68-a ediţie a Globurilor de Aur, au anunţat, marţi, organizatorii, într-o conferinţă de presă. "Alice in Wonderland", "Burlesque", "Red", "The Kids are Alright" şi "The Tourist" au fost nominalizate la categoria "cel mai bun film - comedie/ musical", scrie Mediafax.

Pe de altă parte, "Black Swan", "Inception", "The Social Network", "The King's Speech", "The Fighter" au fost nominalizate la categoria "cel mai bun film - dramă". Ceremonia de premiere va avea loc pe 16 ianuarie, la Los Angeles.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă a revenit producţiei "Avatar", de James Cameron, în timp ce premiul pentru cel mai bun film-comedie/ musical a revenit "The Hangover", de Todd Phillips. Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.

×