x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amanţi, amante... Italienii, extrem de iubăreţi

Amanţi, amante... Italienii, extrem de iubăreţi

de Anca Aldea    |    26 Oct 2010   •   00:00

Peste 55% dintre italieni îşi înşală partenerele, de regulă cu prietenele acestora, se arată într-un studiu publicat de cotidianul Corriere della Sera şi preluat de Agerpres. Cercetarea realizată de o asociaţie a avocaţilor specializaţi în drept matrimonial mai arată că 45% dintre femeile din Italia având relaţii extraconjugale, preferându-i pe colegii lor de serviciu sau pe antrenorii de fitness.

Unul dintre factorii care determină apariţia acestor relaţii îl constituie reţelele de socializare (Facebook, Twitter etc.), avertizează specialiştii. Aventurile amoroase se petrec, de regulă, noaptea, în 70% din cazuri. Circa 30% dintre respondenţi au optat pentru relaţii extraconjugale paralele cu cele oficiale.

"În jumătate de cazurile de infidelitate, partenerii închid ochii şi tolerează situaţia", a precizat autorul studiului, adăugând că "vârsta trădătorilor a crescut şi media a ajuns la 44 de ani". În Italia există chiar un site al infidelilor (www.gleenden.com), care are 90.000 de utilizatori. Condiţiile de înscriere pe acest website sunt mai mult decât evidente: ca să fie acceptat, utilizatorul trebuie să fie căsătorit şi să îşi dorească o relaţie extraconjugală. Site-ul este activ în 158 de ţări şi se poate deconecta dintr-o singură mişcare pentru ca utilizatorii să nu fie surprinşi de partenerul oficial din viaţa reală.

Pentru psihologul japonez Katoshi Kanazawa, "trădătorii" nu sunt persoane prea inteligente şi nu au un randament deosebit la locul de muncă, deoarece sunt preocupaţi cu amanţii şi, respectiv, amantele lor. Jumătate din cazurile de infidelitate sunt descoperite în urma consultării telefonului mobil al partenerului şi 20% din poşta electronică. Doar 20% dintre parteneri folosesc elemente de spionaj ca înregistrări video şi microfoane amplasate fără ştiinţa partenerului.

×
Subiecte în articol: lumea