x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amazonia

Amazonia

de Adriana V. Paduraru    |    08 Feb 2008   •   00:00

Telenovela braziliană “Amazonia”, scrisă de Gloria Perez (autoarea producţiei “Clona”), prezintă lupta locuitorilor de a transforma statul Acre în teritoriu brazilian.

Giovana Antonelli revine pe micile ecrane din România

 

Telenovela braziliană “Amazonia”, scrisă de Gloria Perez (autoarea producţiei “Clona”), prezintă lupta locuitorilor de a transforma statul Acre în teritoriu brazilian. Povestea începe la sfârşitul anului 1899, când a pornit lupta pentru independenţă, continuă cu perioada în care producţia de cauciuc a decăzut şi îl prezintă apoi pe Chico Mendez, activistul care a captat atenţia nu doar brazilienilor, ci a în­tre­gii lumi. El a creat o mişcare pacifistă de rezistenţă, care s-a folosit doar de di­alog pentru a stopa defrişările ma­si­ve şi pentru a demonstra că resursele naturale pot fi exploatate şi fără a distruge jungla amazoniană. Acţiunile sale au răsunat în toată lumea şi au fost răsplătite de ONU, care l-a decorat pe Chico pentru contribuţia sa la protejarea mediului. La vârsta de 44 de ani, Chico a fost asasinat în faţa casei sale. “Prin acest proiect putem cunoaşte 100 de ani din istoria ţinutului Acre. Începe în perioada de glorie a extracţiei de cauciuc, când Amazonia era singurul loc unde se producea acesta, atrăgând astfel interesul întregii lumi”, a declarat Gloria.

 

DISTRIBUŢIE. Producţia va rea­duce în faţa telespectatorilor actori brazilieni cunoscuţi şi îndrăgiţi de publicul din România. Giovanna Antonelli (“Clona”, “Culoarea păcatului”), Vera Fisher (“Clona”, “Stăpâna destinului”, “Legături de familie”) şi Alexandre Borges (“Celebritate”, “Legături de familie”) sunt doar câţiva dintre cei care pot fi urmăriţi în noua producţie braziliană.

 

Audienţe-record

Pentru a filma această producţie, echipa a petrecut 72 de zile în mijlocul junglei, a folosit peste 20 de tone de echipament şi peste 16.000 de accesorii. Regizorul Marcos Schechtman a condus o echipă de 150 de profesionişti de la Globo TV, care au filmat în diverse locaţii din junglă. În Brazi­lia, “Amazonia” a realizat au­dienţe-record, fiind urmărită de 17 milioane de oameni pe minut.

 

News

10 sezoane “tråsnite” la Prima. Din 11 februarie, Prima TV va difuza cel de-al 10-lea sezon de poante şi trăsnăi, în care veţi putea urmări destinele foştilor soldaţi din unitatea N.A.T.O. 02007, în viaţa civilă. Dacă în sezonul trecut l-aţi vă­zut pe Mârlanu la Paris, ei bine, toată povestea cu Franţa s-a dovedit a fi doar un vis. Cu toate acestea, el nu renunţă la ideea de a se înrola în Le­giunea străină, conside­rând aceasta întâmplare un semn divin. Chiorete devine “paranorma­lul” poliţiei, un fel de Franck Black din “Millenium”, însă, de câte ori se apropie de rezol­varea unui caz, are surpriza să constate că este implicat şi Mârlanu, aşa că se vede nevoit să-l scoată basma curată. Pupăză îşi continuă cariera în televiziune, el fiind atât director, cât şi realizatorul unor talk-show-uri de scandal. Pentru a intra în posesia unor informaţii compromiţă­toa­re despre vedete, el o angajea­ză pe Ema să spioneze VIP-urile. Şi Go­goaşe se lansează în televiziu­ne. El va realiza emisiunii de edu­ca­ţie se­xuală. Vandame ajunge bo­dygu­ar­dul unui personaj politic in­fluent. Cu timpul, acesta îl bagă în politică şi de aici până la a ajun­ge pe lista de ale­geri, nu mai este decât un singur pas. Însă, dacă în carieră îi merge cum nu se poate mai bine, nu ace­laşi lucru se poate spune şi despre viaţa personală. Momentele de tandreţe şi de afec­ţiune cu Ema vor fi înlocuite de certuri. Ema îşi ia meseria de detectiv particular în serios. Astfel, contra cost, fata începe să-i furnizeze dife­rite informaţii lui Pupă­ză. Iar Vandame crede că între cei doi se înfi­ri­pă ceva. Iuliana şi Desire conti­nuă munca în cabinetul de psihologie.

 

×
Subiecte în articol: serial