x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ambasadorul SUA, încântat de revenirea Ford pe piaţa românească

Ambasadorul SUA, încântat de revenirea Ford pe piaţa românească

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Mar 2008   •   00:00
Ambasadorul SUA, încântat de revenirea Ford pe piaţa românească

11:43 • “Sunt încântat că, după mai mult de 60 de ani, compania Ford Motor va fabrica încă o dată automobile pe teritoriul României. Investiţiile companiei Ford la Craiova marchează cea mai mare investiţie americană în sectorul de producţie din România şi va crea noi locuri de muncă, dezvoltare şi oportunităţi. Prezenţa Ford în România va fi ca un magnet pentru viitorii investitori”, a spus Taubman. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, a salutat, marţi, votul Parlamentului de aprobare a unei legislaţii speciale pentru privatizarea uzinei Automobile Craiova de către compania americană Ford Motor.

“Sunt încântat că, după mai mult de 60 de ani, compania Ford Motor va fabrica încă o dată automobile pe teritoriul României. Investiţiile companiei Ford la Craiova marchează cea mai mare investiţie americană în sectorul de producţie din România şi va crea noi locuri de muncă, dezvoltare şi oportunităţi. Prezenţa Ford în România va fi ca un magnet pentru viitorii investitori”, a spus Taubman. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, a salutat, marţi, votul Parlamentului de aprobare a unei legislaţii speciale pentru privatizarea uzinei Automobile Craiova de către compania americană Ford Motor.

AFACERE. Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu 238 voturi pentru, 16 împotrivă şi cinci abţineri, proiectul de lege privind unele măsuri pentru privatizarea Automobile Craiova. Actul normativ creează cadrul legal în vederea semnării contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni la Automobile Craiova între Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi compania Ford Motor. Preţul oferit de Ford pe întregul pachet de acţiuni scos la vânzare este de 57 de milioane de euro. Contractul de vânzare-cumpărare va intra în vigoare după îndeplinirea unor condiţii precedente, incluzând aprobarea de către Parlament a legii şi autorizarea tranzacţiei de către Comisia Europeană privind politica concurenţială. Legea ar urma să vizeze instituirea unei excepţii de la articolul 30 din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării. Conform acestui text, în cazul în care statul ar trebui să suporte despăgubiri pentru încălcarea obligaţiilor sale izvorâte din contractul de privatizare, valoarea lor “nu va putea depăşi cumulat 50% din preţul plătit de cumpărător”. Potrivit contractului de privatizare, se preconizează o investiţie în valoare de 675 de milioane de euro în patru ani, realizarea unei capacităţi de producţie pentru 300.000 de autovehicule/an, obţinerea pe plan local a 60% din componentele vehiculelor produse în România şi creşterea numărului de personal la 7.000, în anul 2011. Amendamentele aduse de Comisia economică fac referire la unele corelări în textul proiectului de lege şi la introducerea unei limitări de timp pentru acordarea despăgubirilor, care să nu depăşească opt ani. În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor a avut votul decizional.

×
Subiecte în articol: magazin ford