x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Americanu’ care nu a fost in America

Americanu’ care nu a fost in America

de Cristina Ologeanu    |    26 Aug 2005   •   00:00
Americanu’ care nu a fost in America
FATA IN FATA
America, femei, un serial de televiziune, casatorie, vecini, barfe, bani. Aparent, aceste lucruri nu au legatura. Dar va spunem ca exista una: Emil Mitrache, cel care interpreteaza rolul Americanului din sitcomul "La Bloc", de la Pro TV.
Cu uimire am descoperit ca, in viata de zi cu zi, Emil Mitrache este total diferit de personajul sau, Americanu’. Nu este afemeiat, nu pierde noptile in baruri si nu este plin de bani. Dimpotriva, este o persoana calculata si un bun vecin.

De ce a venit Americanu’ in Romania? Pentru afaceri? Pentru femei?
S-a intors in Romania pentru ca in America avea de toate, dar nu avea prieteni. Tanjea dupa relatiile interumane si atunci a hotarat sa se intoarca in Romania. Pentru el nu mai conteaza banii. Poate de aceea este el atat de generos.

Arunci cu banii in dreapta si-n stanga ca Americanu’?
Nu prea obisnuiesc sa arunc cu bani in stanga si in dreapta, pentru ca eu sunt un tip foarte calculat. Inca din studentie am muncit foarte mult ca sa realizez tot ceea ce am realizat si m-am invatat sa nu risipesc banii. In ceea ce priveste imprumutatul prietenilor, nu prea mi se intampla sa fiu solicitat in acest sens. Dar, de fiecare data cand ma roaga un prieten bun sa-l ajut, o fac fara sa stau pe ganduri.

Americanu’ este un guru in blocul lui. Tu gurul cui esti?
Eu stau la casa, dar intr-o curte comuna. Pot sa spun ca vecinii mei ma respecta, asa cum si eu ii respect foarte mult pe ei. Si cand mai apar probleme legate de traiul in comun sau este nevoie de rezolvat mai repede o chestiune care dureaza foarte mult sau se pierd in hatisul birocratic, ei apeleaza la mine, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Ne intelegem bine, ceea ce este cel mai important.

Ai fost in America?
Nu am fost niciodata in America, dar este o calatorie pe care imi doresc sa o fac la un moment dat. Nu imi doresc sa raman acolo, nu mi-am dorit niciodata asta, dar americanii au un stil de viata care trebuie gustat macar putin.

Scoala vietii


Ce afaceri invarte Americanu’ in Romania?
Ca multi compatrioti de-ai sai, Americanu’ invarte orice afacere din care ies bani. Daca vede la altii o idee de afacere, o copiaza imediat sau, daca el ori unul dintre prietenii lui au vreo idee mareata, Americanu’ o pune imediat in practica.

Ce studii, ce pregatire are Americanu’?
Americanu’ stie sa faca de toate. De altfel, inainte sa ajunga in America, el a trecut putin si prin Brazilia, unde a fost, pe rand, gradinar, sofer si maseur. Dar cea mai importanta pregatire pe care o are el se numeste simplu... scoala vietii.

Personajul tau este innebunit dupa femei. Ce este, pentru el, femeia?
Pentru Americanu’, femeile sunt ca un fel de mancare din meniul zilnic. Femeia nu poate lipsi din viata de zi cu zi a Americanului.

200 de prietene


Americanu’ si nea Popa incurca si descurca itele "La bloc". Vecinii pun si ei umarul.
Cate femei a avut Americanu’?
Avand in vedere ca Americau’ are cate o prietena in fiecare episod, si uneori chiar doua... as zice ca pana acum a avut vreo doua sute de prietene.

Cum le triaza?
Se pare ca Americanu’ iubeste femeile cu adevarat. Nu si-a trasat o directie: blonda, bruneta, scunda sau inalta, slaba sau grasa. Fiecare femeie are ceva care il atrage.

Ce parere are Americanu’ despre femei, in general, despre romance, in special?
Americanu’ nu poate sa traiasca fara femei, iar pe romance le adora, pentru ca sunt mai harnice, mai bune gospodine si mai frumoase decat americancele. Romancele ofera satisfactii mai mari si pe mai multe planuri.

Ce admira femeile la Americanu’?
Este un barbat puternic, are relatii, simtul umorului, bani. Ce-i drept, au mai fost episoade in care anumite doamne s-au plans de potenta lui, dar nu urmareau decat sa se razbune pentru ca Americanu’ nu le mai dadea atentie.

Fara insuratoare


Dar Emil Mitrache ce admira la o femeie?
Imi plac femeile puternice, cu personalitate si simtul umorului. Nu pot sa spun ca fizicul nu conteaza, dar cum frumusetea este trecatoare, pot spune ca prefer femeile puternice si inteligente.

Ca si Americanu’, faci tu primul pas in abordarea unei femei?
De cand ma stiu am fost putin mai timid si cu un simt al penibilului foarte dezvoltat. Intotdeauna m-am temut sa nu cumva sa fiu respins, asa ca nu fac primul pas decat atunci cand primesc un semnal clar prin care ea sa-mi spuna ca este interesata de mine.

In CV-ul tau scrie ca nu esti insurat. Cat mai astepti pana sa faci acest pas?
Am fost casatorit din 1998 pana in 2002. Nu m-am recasatorit nu pentru ca nu mi-as fi dorit, pentru ca este una dintre cele mai mari dorinte ale mele, sa am o familie si un copil, ci pentru ca imi este putin teama sa nu repet esecul acesta. Sunt mult mai atent si mai pretentios dupa ce am trecut printr-un divort.

Al sau Peggy Bundy?
Nu-mi doresc sa seman din punct de vedere fizic cu nici unul dintre ei, dar, din punct de vedere actoricesc, amandoi s-au apropiat de perfectiune, motiv pentru care au si ramas in istoria televiziunii si pentru care ii si admir foarte mult.

Un personaj devenit brand


Ce urmeaza in cariera ta dupa rolul Americanului din sitcomul "La bloc"?
Deocamdata imi merge foarte bine in "La bloc" si nu prea imi pun problema de altceva. Totusi, sincer sa fiu, mi-as dori foarte mult sa prind un alt rol intr-un alt serial, dar cred ca o sa fie destul de greu sa scap de "stampila" cu Americanu’. Sunt foarte multumit ca am reusit sa impun acest personaj in constiinta publicului si ca toata lumea ma confunda cu el. Americanu’ e un brand.

Pierzi noptile prin cluburi, baruri, la petreceri cu prietenii, asa cum face personajul tau?
Deja cluburile nu ma mai atrag atat de tare, poate si din cauza muzicii. Eu am ramas fidel muzicii anilor ’70 - ’80 si nu prea ma simt bine pe house sau alte astfel de genuri. Plus ca, de multe ori cand merg intr-un club, risc sa nu mai aud ceea ce spun cei cu care am venit, asa ca prefer sa merg cu prietenii undeva unde sa si putem vorbi si sa ne si simtim bine. Sau, din cand in cand, imi strang prietenii la mine acasa si petrecem acolo.

De cand ai devenit Americanu’, vin femeile gramada la usa ta?
Nu, desi toata lumea crede ca sunt femeile gramada la usa mea. Multora dintre femei le este rusine sa vina sa ma abordeze si multe ma confunda cu personajul. Doar cele mai indraznete se apropie ca sa intre in vorba sau sa-mi ceara un autograf.

Mai e sau nu sexul un subiect tabu pentru romani?
Eu zic ca nu mai este un subiect tabu, pentru ca de cincisprezece ani se tot vorbeste pe tema asta. Mai exista, ce-i drept, unele sechele ale trecutului ceausist in educatia pe care unii dintre parinti o dau copiilor lor, dar aceste conflicte intre generatii vor exista intotdeauna.

Un inginer cu diploma, devenit actor


Emil Mitrache nu este actor de meserie. Nascut in Bucuresti, el s-a dus tocmai in Timisoara sa urmeze cursurile Facultatii de Politehnica, pe care a absolvit-o in ‘90 si a devenit... inginer. Dar inca din studentie s-a orientat spre arte. Inainte de 1989, a facut parte din grupul umorist Tact din Timisoara. Si, spre deosebire de personajul sau din sitcom, Emil a trait si traieste in Romania, unde a muncit pentru fiecare banut in parte. La polul opus, Americanu’ a trait foarte mult timp in SUA, a facut afaceri acolo si s-a intors in Romania. Pentru business, pentru un trai mai lejer si, am spune noi, pentru romance. Asa cum pateste orice "investitor strain", Americanu’ a luat teapa din prima.
El a cumparat apartamentul de la parterul blocului la un pret mult mai mare decat cel al pietei. Dar nu l-a durut, pentru ca nu se uita la bani cand ii pica lui ceva cu tronc.
×
Subiecte în articol: femeile america femei