x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Amintiri în alb şi negru

Amintiri în alb şi negru

de Adriana Paduraru Vaduva    |    11 Iun 2010   •   00:00
Amintiri în alb şi negru

La 12 iunie, Dan Negru lansează la Bookfest "Amintiri în alb şi negru". Este convins că vor apărea şi gurile rele, dar nu consideră că a devenit scriitor "peste noapte".

● Cum ai ajuns să scrii această carte?

A fost, mai degrabă, o provocare a unor prieteni şi apoi o discuţie cu cei de la Corint. Am o oarecare stânjeneală gândindu-mă că unii vor zâmbi - Negru, scriitor peste noapte -, dar nu e deloc aşa. Mi-am păstrat capul pe umeri, nu scriu nici poezie, nici filosofie. Sunt câteva amintiri după ani mulţi de televiziune. Doar atât.


● Ce conţine?

Povestiri din lumea în care trăiesc. Povestirile au o mulţime de personaje, unele cunoscute publicului, altele nu. Dar cel mai mult m-au bucurat caricaturile lui Popa's, care împânzesc cartea. Cu ceva vreme în urmă am rugat-o pe Mihaela Rădulescu să scrie prefaţa şi, spre marea mea bucurie, a făcut-o.


● De ce ai ales acest titlu?

Reprezintă cel mai bine cartea. Sunt amintiri din spatele camerelor de filmat, din spectacole. Povestiri inedite pe care le-am zugrăvit în cuvinte. Alb-negru pentru că mai am până să ajung la categoria "color" a scrisului.
Ai de gând să mai scrii şi altele? Încă n-a apărut bine asta. E devreme să vorbim despre ce o să fie. E o experienţă interesantă deocamdată. Aştept să văd reacţii şi apoi să trag concluzii...


● Cum crezi că va fi primită cartea?

E normal ca aceia care o vor lua vor fi interesaţi mai cu seamă de poveştile din showbiz, de personajele şi întâmplările de acolo şi mai puţin de talentul meu de scriitor. Cum spuneam, îmi păstrez bunul-simţ şi ştiu cât mi-e plapuma. Am o stânjeneală când vine vorba despre "scriitor de cărţi", n-am legătură cu lumea asta, doar am aşternut nişte amintiri pe hârtie. Atât!


● Şi că tot vorbim despre cărţi, ce ai citit ultima dată?

Zilele trecute, pe avion în naveta mea Bucureşti-Chişinău, am terminat "Umbra vântului" a lui Luiz Zafron. Nu m-a tulburat foarte tare, dar mi-a consumat câteva ore cu folos.

×
Subiecte în articol: vedete